Modificări în legea electorală: pe lângă semnăturile necesare validării, candidatul trebuie să ispășească în avans doi ani cu executare
  • Citit 350 ori

Modificări în legea electorală: pe lângă semnăturile necesare validării, candidatul trebuie să ispășească în avans doi ani cu executare

Autoritatea Electorală Permanentă impune noi reguli legate de validarea candidaților la primării și consilii locale, se anunță într-un comunicat oficial al instituției.

Potrivit documentului, pe lângă tradiționalele semnături de susținere, devine obligatorie ispășirea, în avans, a minim doi ani de detenție în cazul politicienilor care doresc să se înscrie în competiția electorală pentru funcția de primar sau petrecerea a cinci luni în arestul preventiv pentru candidații eligibili aflați pe listele pentru consilii locale și județene.

Propunerea legislativă prevede, totodată, prezența în biroul primarului ales, pe întreaga durată a mandatului, a unui procuror DNA care să îi dea edilului cu rigla peste mână de fiecare dată când nu se abține și vrea să ciordească din banul public.

„Este o îmbunătățire firească a legii electorale. Practic, primarul are din start doi ani executați, astfel încât, după ce îl prindem că fură, fiindcă sigur o va face, i se scad coruptului cei doi ani și execută restul pedepsei privative de libertate. O idee extraordinară potrivită cu zicala românească - nu lăsa pe mâine ce poți executa azi", explică purtătorul de cuvânt al DNA, procurorul Gheorghe Tebaglarece.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time