Misterul mormântului vechi de 5000 de ani a fost elucidat: Lângă scheletul chircit a fost găsit un dosar cu șină
  • Citit 333 ori

Misterul mormântului vechi de 5000 de ani a fost elucidat: Lângă scheletul chircit a fost găsit un dosar cu șină

„Nici în Mezolitic nu a fost mai bine, în Paștele mă-sii!”, a exclamat șeful echipei de arheologi care cercetează situl vechi de aproximativ 5000 de ani descoperit, recent, în comuna prahoveană Păulești.

Arheologul șef Precambrian Stanian a venit cu dovezi de netăgăduit care contrazic presupunerile inițiale legate de locul descoperirii. „La început crezusem că este un mormânt, date fiind și obiectele care se aflau în jurul scheletului. Da, de unde – de fapt, omul stătea la coadă la Serviciul de Înmatriculări, unde a și murit în chinuri, după cum se vede din poziția chircită în care îl găsim astăzi”, dezvăluie omul de știință în fața presei internaționale prezentă la eveniment.

Comunitatea științifică internațională se declară entuziasmată de această descoperire care „poate schimba înțelesul istoriei întregului spațiu carpato-danubiano-pontic”, după cum s-au exprimat deja cele mai autoritare voci din domeniul arheologiei mondiale, mai ales că dosarul cu șină s-a conservat într-un mod excepțional.

„Din inventarul găsit în posesia decedatului din Epoca Fierului, pe care l-am denumit „Vasile 2”, putem concluziona că în acea perioadă istorică a omenirii erau necesare, pentru o înmatriculare, cu 32,5 % mai puține copii legalizate decât în anul 2016 după Hristos, iar taxele erau derizorii – cam 10 la sută din cât costă azi să înmatriculezi o mașină”, a declarat arheologul Precambrian Stanian.

Potrivit oamenilor de știință, asupra lui Vasile 2 s-au descoperit 28 de copii legalizate cu timbru fiscal de 2 lei, copie după talon, talonul în original, copie după factura de Germania, copie legalizată după factura de Germania, dovadă inspecție RAR, copie dovadă inspecție RAR, chitanță în original taxă de mediu, copie chitanță taxă de mediu, dovadă plată impozit la Finanțele Locale, plată taxă de înmatriculare la CEC, dovadă plată taxă talon la ANAF, un calendar cu „Votați Ion Iliescu” și un tub de Distonocalm gol. După întocmirea inventarului și ședința foto, Vasile 2 a fost aruncat iar în groapă, ca să nu-și piardă rândul.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time