Urzeala Tronurilor din Prahova. Episodul I: Vrăjitoarea Elvyra îi citește lui Lord Danyelson viitorul. Bonus: Lady Nicoleta și Sfântul Cufăr

Urzeala Tronurilor din Prahova. Episodul I: Vrăjitoarea Elvyra îi citește lui Lord Danyelson viitorul. Bonus: Lady Nicoleta și Sfântul Cufăr

Era întuneric, nici o făclie nu lumina Sălașul de Nicăieri, pe care cronicarii l-au numit și Mimiu. Lordul Șoaptelor în Galenă, Danyelson Savo, păși stingher printre dughenele mizere ale acestui loc uitat de timpuri și de ANAF.

Aici, blazonul nobiliar, ca și viața, nu valorează niciun galben. La fel și apa caldă și săpunul, despre care băștinașii n-au auzit decât din poveștile bătrânilor. Însă cine-i mai crede pe bătrâni în zilele noastre...

Lord Danyelson păși în coliba Vrăjitoarei Elvirya, care stătea tolănită pe sofa, privind la plasmă ultimele minute dintr-un serial turcesc celebru. Respectuos, Lord Danyelson Savo nu o deranjă. El știe ce înseamnă o telenovelă, fiindcă și în Citadela Tronului de Fier, zisă și Văgăuna Aurului Negru, lumea se uită cu fanatism la seriale turcești. Poate că este singurul lucru comun dintre Citadelă și Sălașul de Nicăieri. Bineînțeles, în afară de galbenii din ziua votului pentru Consiliul Lăbar, locul unde se aleg bătrânii Citadelei.

Lordul a venit să i se citească în astre, pentru că trece printr-o cumpănă grea: Vine iarna! Iar locul Lordului din Consiliul Bătrânilor Seniori este periclitat de dușmanii de peste tot, indiferent că vorbim despre Cavalerii Roșii sau de Clanul Libertinilor.

Îl lăsăm pe Lord Danyelson pentru a ne reîntoarce în Castelul din Văgăuna Aurului Negru, unde Lady Nicoleta veghează peste trezoreria Tronului de Fier. Lady Nicoleta are multe calități, însă cea mai importantă este un fund imens, care acoperă tot Sfântul Cufăr al regatului, astfel încât niciun galben nu poate ieși de acolo fără încuvințarea sa. Iar Lady știe asta foarte bine și este mândră de dosul său imperial.

Nici măcar Lord Dobrenson nu poate atinge acel cufăr, mai ales după ce Lord Ganenson i-a povestit câte experiențe nefericite a avut, în trecut, cu Lady Nicoleta, care i-a prins o dată degetele în cufăr când a vrut să scoată niște galbeni pentru a plăti gunoiul ridicat din Citadelă de dragonii lui Prigoanenson, sau de dat la saltimbancii care distrează poporul în spectacole și alegorii celebre, zise și handbal, în limbajul sărăntocilor.

„O, viață, scurt e drumul tău de la Tronul de Fier până la temnițele cenușii din Turnul Ispășirilor, zis și DNA, în limbajul mahalalei”, oftează, în grup, toți reprezentanții Consiliului Lăbarilor, un fel de legislatori aflați în jurul Tronului de Fier din Văgăuna Aurului Negru, care sunt doar martori, deocamdată, la tocarea galbenilor din Citadelă.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time