Surpriză! După ce a șters praful, DNA Ploiești a găsit într-un fișet dosarul din 2011 al primarului de la Filipeștii de Pădure
  • Citit 3017 ori

Surpriză! După ce a șters praful, DNA Ploiești a găsit într-un fișet dosarul din 2011 al primarului de la Filipeștii de Pădure

Așa e când faci curat: procurorii DNA Ploiești au prins în sacul aspiratorului un dosar gros, prăfuit, care conține o emoționantă poveste despre sport și bani publici în care este prins primarul comunei Filipeștii de Pădure din Prahova împreună cu o serie de amici de șpriț cu acesta. Dosarul zăcea pe un raft al structurii teritoriale Ploiești încă din 2011 din motive la care nici măcar nu ne gândim, că dacă am face-o ar trebui să ne mirăm public în următorul mod: cum Dumnezeu e posibil să stea la DNA un dosar timp de șase (6) ani fără ca niște tipi acuzați de hoțomănii, cum sunt ăștia de mai jos, să nu fie rezolvați în spiritul legii? Cum? Cum?

Să fie clar: nu am nimic cu Costel Morărescu

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că inculpatul Morărescu Costel, actual primar în Filipeștii de Pădure, crede că am ceva personal cu el. Asta nu mă miră, pentru că oameni precum Costel am întâlnit buluc în viața mea: mă critici, ești împotriva mea. Adică, dacă Costel avea el așa o putere, eram trimis la tăiat de stuf în Deltă pe termen nedefinit, fără ca subsemnatul să aibă orice fel de vină, desigur. Uite, o zic, am auzit chiar că domnul Costel e un tip blajin, bun la suflet, doar că niște oameni răi îl acuză că fură ca la balamuc. Trist!

De ce e supărat Costel? Istoric pe scurt

În anul 2004 se înființează Asociația Sportivă Filipeștii de Pădure, de DREPT PRIVAT, căreia îi vom spune ASFP, cu acționar primarul comunei Filipeștii de Pădure, Costel Morărescu, și încă câteva persoane. Asociația a fost înscrisă și a jucat în campionatul județean. Așa cum spuneam, AS Filipești a fost înființată sub forma unei societăți civile particulare, „structură sportivă fără personalitate juridică” cu sediul în Primăria Filipeștii de Pădure.

Morărescu anunțase cetățenii în preajma campaniei electorale că a înființat o echipă de fotbal în parteneriat cu firmele private din zonă, iar cetățenii visau cu ochii deschiși la meciuri de Champions League pe islazul comunal.

În 31 august 2004, primarul Costel anunța consiliul local al comunei: „Am înființat echipa de fotbal a comunei (sic!) și are denumire Asociația Sportivă Filipeștii de Pădure”. Consiliul local decide, ca un prost, să sponsorizeze „echipa comunei”. De aici povestea este clasică, alocându-se niște zeci de mii de lei, clasic românesc, cum se zice.

Până când mai apare o echipă de fotbal înființată tot de Morărescu!

În anul 2005 se înființează Asociația Fotbal Club Filipeștii de Pădure, persoană juridică de drept privat, căreia îi vom spune, pe scurt, AFCFP, tot cu sediul la Primăria Filipeștii de Pădure. Aici, în rândul acționarilor îl regăsim din nou pe primarul Costel Morărescu, împreună cu viceprimarul de la acea dată, contabilul-șef din primărie și alte persoane, o frumoasă gașcă de prieteni apropiați.

După înființarea AFCFP, primarul merge în 2005 în fața Consiliului Local Filipeștii de Pădure și cere fonduri pentru AFCFP.

Tot ca proasta, Consiliul Local Filipeștii de Pădure dă bani și la AFCFP, zeci de mii de lei către echipa asta nou înființată care nu avea nici certificat de identitate sportivă și probabil că nici echipă la momentul respectiv, însă primea bani de la bugetul local al localității. AFCFP de-abia în 2007 a obținut certificat de identitate sportivă.

De aici, povestea cu tocat banii publici este intensă, AFCFP înghițind, hulpavă, milioane și milioane.

AFCFP a început să funcționeze oficial abia din toamna anului 2007, de la debutul campionatului diviziei C – Liga a III-a, cu toate că a primit bani din bugetul public atât în anul 2006 cât și în primele trei trimestre ale anului 2007.

De exemplu, CL Filipeștii de Pădure aprobă „virarea sumei de 60.000 de lei către AFC Filipeștii de Pădure în data de 14.04.2006, prin HCL 33. La acea dată echipa AFCFP nu juca în nici un campionat, se poate să nu fi avut nici măcar echipă completă, însă banul curgea elegant din bugetul public prin trezorerie, via bancă, direct în sacoșă. În sacoșa cui, o să întrebați. Ei, pe naiba, nu cred că o să întrebați, fiindcă sunteți băieți deștepți și fete istețe.

Povestea de succes continuă cu HCL 89 votată de Consiliul Local Filipeștii de Pădure în data de 28 septembrie 2006, prin care aleșii aprobă o rectificare de buget care alocă AS Filipeștii de Pădure, deci nu AFCFP, suma de 15.000 de lei. Da, ați înțeles bine, „societății civile particulare – structură sportivă fără personalitate juridică”. Asociația Sportivă Filipeștii de Pădure.

Bomba

Prin adresa nr 8 a Asociației Județene de Fotbal Prahova din data de 4 februarie 2014 se confirmă faptul că echipa de fotbal AFC Filipeștii de Pădure NU A EXISTAT și NU A JUCAT în campionatele de fotbal organizate de AJF Prahova în perioadele 2005-2006 și 2006-2007.

AFC Filipeștii de Pădure a funcționat doar începând cu campionatul 2007-2008 la nivelul diviziei C, liga a III-a.

Cu alte cuvinte, AFCFP a cheltuit bani primiți din bugetul public al comunei Filipeștii de Pădure în anii 2006 și 2007 fără să aibă o echipă înscrisă în campionat.

Despre ce prejudiciu este vorba. Ce spune controlul Curții de Conturi

Prin decizia Curții de Conturi nr 48 din 2010, punctul B5, s-a impus primarului comunei Filipeștii de Pădure care nu a încheiat contract de finanțare cu AFCFP, efectuând în perioada 2006-2010 plăți nelegale în sumă de 1.503.000, existența unui contract fiind obligatorie potrivit art. 69 alin. 1 și 2 din legea 273/2006, să ia măsuri de recuperare a prejudiciului.

Hotărârea instanței din 9 aprilie 2013 a rămas definitivă, pentru că primăria Filipeștii de Pădure nu a făcut recurs în termen legal.

Decizia Curții de Conturi trebuia pusă în aplicare din iunie 2013, însă voi, dacă ați fi în locul lui Morărescu, v-ați executa singuri doar ca să respectați amărâta de lege?

În 3 februarie 2014, CL Filipeștii de Pădure a aprobat bugetul anual așa cum a fost propus de către edilul Costel Morărescu. Deși au existat consilieri care au cerut să se introducă la capitolul venituri milionul și jumătate prevăzut de raportul Curții de Conturi, contabilul șef al Primăriei Filipeștii de Pădure, Nicolae Ionuț Iustinian, care este și membru fondator al AFCFP a refuzat fiind susținut de echipa de consilieri controlată de primarul Morărescu.

„Nerecuperarea prejudiciilor ca urmare a nedispunerii și neurmăririi de către conducere a măsurilor transmise de Curtea de Conturi constituie infracțiune”, zice legea.

Și bomboana de pe colivă

La acest dosar uitat prin fișetele DNA există documente din care reiese că în campionatele 2005-2006 și 2006-2007 a jucat echipa de fotbal  a Asociației Sportive Filipeștii de Pădure, cea fără personalitate juridică, iar Asociația Fotbal Club Filipeștii de Pădure, cea cu personalitate juridică, a înscris o echipă de fotbal abia în campionatul 2007-2008 în divizia C Liga a III-a.

Din evidențele contabile ale AFC semnate de viceprimarul Surugiu Vasile în calitate de președinte și de Bucur Iamandi – consilier local – în calitate de contabil, reiese că AFC ar fi cheltuit banii primiți de la bugetul local în anii 2006 și 2007 pentru antrenamente și PARTICIPARE LA MECIURI, deși nu avea o echipă înscrisă în campionatul județean. V-am amețit?

Așadar, pariez că iar o să zică lumea că sunt eu rău

dacă am auzit că s-a dezghețat dosarul de mai sus și a luat-o rapid la pas, urmând să fie trimis rapid mai departe, după atâta amar de ani de așteptare sub vreun cur care îl pitea binevoitor și dezinteresat, desigur.

Și dacă vă zic că o doamnă judecător s-a mutat de la o instanță care era prietenoasă cu gașca, iar de la plecarea doamnei curg termenele ca la balamuc în dosarul Petrom iar veți spune că sunt o javră, uitând că nu eu dau termenele, ci onorata instanță, eu fiind un om blând și de treabă care vă pune la dispoziție, la final, și câteva linkuri urâte:

EXCLUSIV APH: Dosar cu ghinion pentru primarul din Filipeștii de Pădure. Tribunalul Prahova i-a respins lui Costel Morărescu contestațiile

Manevra PETROM / Jefuirea locuitorilor din Filipeștii de Pădure

Costel Morărescu, primarul comunei Filipeștii de Pădure, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Edilul este cercetat și de către DNA

Sebastian Ignat. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time