Dragă Alexandra Furnea, nu sistemul este inuman, indivizii care îl compun sunt niște zdrențe
  • Citit 611 ori

Dragă Alexandra Furnea, nu sistemul este inuman, indivizii care îl compun sunt niște zdrențe

Sistemul sanitar a fost, în ultimii 27 de ani, alimentat cu miliarde de euro. Ce lipsește este cu totul altceva, iar ce lipsește nu poate fi cumpărat. Civilizația și omenia sunt gratis și exact chestiunile astea elementare sunt rare în sistem. Culmea culmilor, nu? 

Nu mărirea de salariu îl poate determina pe javra de anestezist care te-a chinuit ca într-un experiment de la Birkenau să devină om. Ăla e redus mintal și cu salariul de o mie de euro, dar și cu zece mii. Comportamentul de javră nu poate fi schimbat cu bani. Sunt sute ca el în toate spitalele, așa cum sunt alte sute de suflete bune. Totuși, sufletele bune le tolerează complice pe javre. „Câștigă și el o pâine, maică” - ăsta e principiul.   

Știi, dragă Alexandra, de ce a zis ministrul Sănătății că nu ne lipsea nimic în acel moment când s-a produs infernul de la Colectiv? Pentru că și ministrul e redus mintal jucându-se cu viețile oamenilor. L-aș trimite, pe Bănicioiu, la javra de anestezist de mai devreme, ca să-i monteze o branulă-două, după care l-aș arunca pe secție cu curul fript la duș și la pansat până țipă „Vreau în Germania, vreau formularuuul””

„Urla lumea pe hol la medici, îi făcea în toate felurile. Rămâneau stupefiați de ce auzeau”, zice fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Bănicioiu crede că despre Colectiv ar trebui să se vorbească obiectiv „după ce se mai stinge patima și după ce România va înțelege că oamenii ăia au acționat cu bună credință”. 

Adică, dragă Alexandra, Bănicioiu se stupefia, alături de medici, când auzea cum urla lumea. Asta îl stupefia pe el, ca ministru, când copiii mureau zilnic unul după altul, iar voi, restul, vă chinuiați fără dreptul de a pleca rapid în spitalele din afară, că, deh, „avem tot ce ne trebuie”. Bănicioiu se stupefia că lumea își băga p...-n mă-sa, nu pentru că mureau copiii în chinuri.

Mai zice că așteaptă să se „stingă” patimă. Cât cinism! Unul ca acest individ, la fel ca redusul ăla de anestezist, nu au cum să înțeleagă nici acum ce nu a fost în ordine în acele zile, dragă Alexandra. De fapt, exact acum, exact când citește acest rânduri se va găsi un bou din PSD care să mă acuze că am ceva cu partidul și ăsta e, de fapt, un atac. Da, boule, chiar tu! Realizezi, dragă Alexandra, că orice faci aici tot rău e? Exact ca și cum ai teleporta o secție mobilă de terapie intensivă în Evul Mediu. Efect zero. Ziua în care cedăm este ziua în care murim. Au murit deja, Alexandra. Și vor mai muri. Pentru că avem tot ce ne trebuie.

Sebastian Ignat / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time