Reparație istorică. Statuia Elisabetei Rizea va fi ridicată, însă va avea montat capul lui Sebastian Ghiță
  • Citit 360 ori

Reparație istorică. Statuia Elisabetei Rizea va fi ridicată, însă va avea montat capul lui Sebastian Ghiță

România luptă din răsputeri să își recupereze istoria și valorile sale autentice, acest fapt fiind demonstrat și de recenta decizie a Consiliului General al Capitalei care a aprobat ridicarea unei statui a eroinei naționale Elisabeta Rizea în fața Casei Presei.

„Ansamblul statuar va fi reprezentat de un bust al doamnei Elisabeta Rizea, un simbol al luptei anticomuniste și a demnității poporului român în fața dictaturii, însă va avea capul unui erou contemporan al neamului, domnul martir Sebastian Ghiță.

Am ales această mixtură de artă postmodernistă pentru a aduce laolaltă trecutul demn cu prezentul autentic, semn că speranța ne stă în generația viitoare, care deja a dat dovadă de atâtea și atâtea lupte crâncene pentru autodeterminarea Neamului pe SEAP și nu numai.

Acest băiat de la Ploiești, dacă îmi permiteți să îi spun așa, a riscat temnița pentru Patrie, nu a vrut nimic pentru el, totul pentru țară, de aceea merită toată cinstirea noastră”, a declarat autorul lucrării, sculptorul Jean Stanian, angajat al unui offshore din Cipru, care are în acționariat un alt offshore din Belize, despre care nu se știe absolut nimic, decât că e registratarul unor firme care plimbă bani de la una la alta, ca să își piardă urma.

„Inițial am vrut să îi pun și pe domnul Portocală și Onea pe soclu, însă paradeam materialul degeaba, cu toate că la dânșii nu sunt costurile așa de mari, că au capul mic. De fapt, nici n-au cap”, a conchis autorul lucrării.

Pamflet. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time