Acest decor post apocaliptic numit Ploiești
  • Citit 233 ori

Acest decor post apocaliptic numit Ploiești

Chiar dacă sunt plecat de aproape 2 ani (exceptând concediile) am noroc de internet și Facebok. Așa că sunt conectat zilnic la ce se întâmplă în capitala de județ. Și lucrurile stau din ce în ce mai prost. Și nu din cauză de pandemie, nu, covidelul n-are nicio treabă. Orașul era ”decorat” cu gunoaie și înainte să purtăm măști, era poluat înainte de a ni se lua temperatura la intrarea în magazine.

Dacă cineva spune că Ploieștiul arată ca în filmele post apocaliptice din cauză că pandemia și-a făcut mendrele cu noi, nu e numai mincinos, dar și rău voitor. Faptul că băieții din administrație s-au pitit după baobab atâția ani scoțând timid capul doar ca să-și dea la gioale în stilul cocorului sau să se îndulcească la banul public a făcut ca orașul să arate ca și cum ar fi fost lăsat în părăsire de parcă-l căutau creditorii să-i pună lacătul pe primărie.

Iar cui nu-i convine, să plece. Să nu uităm că o parte din ”cetățenii” care se tăvălesc cu spume pe rețelele de socializare au pus și ei umărul la starea de fapt. Că de ce să nu scuipăm semințele pe jos dacă nimănui nu-i mai pasă? Durerea în partea dorsală a celor ce ar trebui să gospodărească orașul naște mitocani și duce la lipsa de civilizație. Noroc de alegerile care se apropie că brusc unii și-au adus aminte că gunoaie, că poluare, că Mitică Apostol, că apa e udă.

Așa că să nu ne mai oripilăm ca niște fete mari. Orașul arăta ca în vreme de pandemie înainte să știm că există COVID. Că acuma unii dau vina pe starea asta e pentru că atâta pot și atâta îi duce chestia aia care le susține basca. Numai că ceea ce sa întâmplat în ultimele luni a accentuat starea jalnică în care a ajuns orașul. Care nu mai e de mult al ”aurului negru”, orașul lui ”ce bei?” sau urbea lui Caragiale.

Din ultima perspectiva poate doar pentru că am ajuns să fim conduși de Cațavenci, Trahanachi și alte specimene care vor ”să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic”. Și închei tot cu gândul la Nenea Iancu, cu îndemnul ”box populi, box dei.”. Să auzim numai de bine, că de rău ne-am cam săturat. Lucian Rădulescu

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time