Știe cineva dacă domnul consilier județean Nicușor Răducanu e om?
  • Citit 704 ori

Știe cineva dacă domnul consilier județean Nicușor Răducanu e om?

Înainte de a citi stenograma de mai jos, vreau să vă împărtășesc următorul citat la care sper să se aplece și dl consilier județean liberal Nicușor Răducanu, despre care habar nu aveam că există, ca om, până la o teribilă expozițiune verbală cu care a stropit microfonul de ședință din Consiliul Județean Prahova, storcând lacrimi de râs și celei mai teribile inimi de piatră

„Unirea e singura stare politica ce putea sa asigure viitorul nostru si sa ne permita a da tarii organizarea ce o asteapta de atat de mult timp.” Alexandru Ioan Cuza.

După acest citat dat de un cetățean care a trăit într-o perioadă când orice ales liberal sau român  cu școală visa la România Mare și nimeni nu ar fi cutezat să pună  la îndoială unitatea națională, vă prezint stenograma unei discuții din timpul ședinței  CJ Prahova, în care domnul Răducanu, urmaș demn de Brătieni, a deschis gura în felul în care a deschis-o.

Subiectul care l-a deranjat pe dl. Nicușor

CJ Prahova a propus acordarea unui ajutor financiar către două obiective din Republica Moldova: unui spital și unui muzeu. Dintre toți aleșii, tocmai liberalul Nicușor s-a trezit vorbind pentru istorie:

„Ei (n.r. locuitorii din Moldova) au nevoie de URSS, acolo ies banii, de-acolo trăiesc”. Sper ca omul să iasă mâine cu scuze. Înțelegând că are și patru coaste fracturate, îi pot acorda puțin credit, altfel pot crede că e un bou sinistru, ceea ce refuz să îmi imaginez, firește.

Bogdan Andrei Toader: Mulțumesc, doamna Ludmila. Dacă sunt comentarii? Vă rog, domnule Răducanu!
Nicuşor Răducanu: Admir..., această dorinţă a locuitorilor prahoveni de a ajuta cele două regiuni, dat fiind că are o anumită istorie, acest sprijin acordat. Dar înainte de asta, domnule preşedinte, ar trebui să vedem că avem încă şcoli care au toaletele în curte, avem oraşe care sunt, au strazile neasfaltate, avem destule probleme. Eu, punctul meu de vedere ar fi, eu sunt împotriva acestei, acestui sprijin.
Bogdan Andrei Toader: Am înţeles domnule Răducanu. Este punctul dumneavoastră de vedere.
Nicuşor Răducanu: Punctul meu de vedere.
Bogdan Andrei Toader: Şi vi-l respect foarte mult. Da să ştiţi că atunci când alte ţări mai puternice ajutau România, să ştiţi că nici ele nu aveau toate problemele rezolvate, şi totuşi ne ajutau şi pe noi. Cred că este datoria noastră să ne ajutăm fraţii, şi sumele nu sunt atât de mari pe cât aţi crede, iar dacă în judeţul Prahova încă sunt astfel de probleme, vă spun ceva. Este pentru că nu au făcut solicitare la Consiliul judeţean, pentru că i-am fi ajutat cu mare plăcere pe toţi.
Nicuşor Răducanu: Aicia da. De acord.
Bogdan Andrei Toader: Sau lipsa de interes.

Nicuşor Răducanu: Poate şi lipsa de interes a primarilor. Dar să ştiţi un lucru: am fost în Chişinău, am fost în Republica Moldova, ca turist. Se vede. E diferenţă mare între a fi turist şi a reprezenta un judeţ sau o ţară acolo. E diferenţă mare. Ca mentalitate…

Bogdan Andrei Toader: La modul cum sunteţi tratat,  La modul cum sunteţi tratat vă referiţi?
Nicuşor Răducanu: Nu, nu, nu. La modul de a înţelege exact situaţia din zonă, pentru că am stat de vorbă cu oameni…
Bogdan Andrei Toader: Normali.

Nicuşor Răducanu: Normali. La care au spus clar că pe ei nu-i interesează, ei au nevoie de Spaţiul Sovietic. Acolo se fac afacerile, acolo ies banii, de-acolo trăiesc. Ăsta este un punct de vedere, iar eu vă spun acum ca turist.

Ludmila Sfîrloagă:  Tocmai să ştiţi domnule Răducanu că Republica Moldova este supusă unui embargo, al fostei Uniuni Sovietice, şi din cauza aceasta tot mai mult vin. Ştiţi că avem un million de cetăţeni români peste Prut, şi sunt fraţii noştri.
Nicuşor Răducanu: Doamna Sfîrloagă, sunt fraţi într-adevăr. Eu vă spun exact situaţia găsită acolo.
Ludmila Sfîrloagă: Aveţi colegi lăngă dumneavoastră care au fost de atât de multe ori.
Nicuşor Răducanu: De acord. Mi-au spus, mi-au spus colegii mei.
Bogdan Andrei Toader: Părerile sunt împărţite să ştiţi.
Nicuşor Răducanu: E un punct de vedere, al meu personal.
Bogdan Andrei Toader: Şi vi-l respectăm. Vă mulţumesc foarte mult pentru punctul dumneavoastră de vedere. Dacă cineva mai are ceva de adăugat ceva la acest punct, dacă nu vi-l supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Un vot împotrivă. Dacă de abţine cineva?  Cu un vot împotrivă şi restul pentru, proiectul numărul 6 a trecut.”
Pamflet cu citate reale. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time