Ministrul Transporturilor, Lucian Șova: „De ce m-a luat nevastă-mea pe mine? Pentru că eram tânăr. Când voi fi bătrân tot va pleca. Către alt tânăr, tot cu ea mică”
  • Citit 304 ori

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova: „De ce m-a luat nevastă-mea pe mine? Pentru că eram tânăr. Când voi fi bătrân tot va pleca. Către alt tânăr, tot cu ea mică”

După ce a dat un răspuns care îl califică cu indulgență cel mult la școala ajutătoare, ministrul Transporturilor din România, Lucian Șova, își continuă seria răspunsurilor filosofice, reflectând asupra vieții: „Există o mulțime de bărbați minunați în lume, însă nevastă-mea m-a luat pe mine. De ce m-a luat nevastă-mea pe mine? Că eram tânăr. Când voi fi bătrân, tot va pleca. Către alt tânăr tot cu ea mică. Ca și mine”, a explicat ministrul Șova unui jurnalist care tocmai îl rugase să-și dea cu părerea despre exodul de tineri pregătiți din România.

Specialiștii în lingvistică politică explică: „La prima impresie, răspunsul domnului ministru Lucian Șova pare o imbecilitate. Însă dacă privim cu atenția construcția logică a frazei, la a doua impresie tot o idioțenie pare. La dânsul este o chestiune care nu îl afectează personal, că uitați ce departe a ajuns în viață – ditamai ministrul. Ar fi fost și culmea să fie altfel decât este. Mai ales că îl cheamă și Șova. Ce-ați fi vrut?”, răspunde, retoric, lingvistul Radu Stanian.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a încercat să explice numărul redus de kilometri de autostrăzi din România, afirmând că în viitor multinaționalele vor părăsi România, odată cu creșterea salariilor și apariția autostrăzilor, către alte zone.

„Este o rețea de autostrăzi minunată în Occident. De ce au venit multinaționalele aici? Au venit că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Și tot vor pleca. Către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Șova, într-o întâlnire.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time