Rânjetul electronic. Varujan Vosganian nu e nicidecum retardat
  • Citit 1239 ori

Rânjetul electronic. Varujan Vosganian nu e nicidecum retardat

Vosganian este doar un ticălos cinic care va rămâne în trista istorie post-decembristă cu două citate memorabile, dintre care nici unul nu este parte din vreun poem scris, în chinurile facerii, la lumina lumânării:

1.     4 octombrie 2017: „Fiecare ou mâncat de la găina din curte 'văduvește' bugetul de cincizeci de bani ! :-)”

Nu număratul de ouă este ceea ce șochează, cu adevărat, în zicerea aruncată pe Facebook de către distinsul parlamentar aflat la al șaptelea (7) mandat.

Cratima, însă, urmată de paranteza din final, adicătălea rânjetul „de chat”, este tot ceea ce contează. L-aș întreba pe ins dacă știe cât costă un ou atunci când calculează 50 de bani evaziunea la bucată. Dar, de fapt, nu l-aș întreba nimic. Pentru că, din rânjetul electronic al domnului Vosganian, am simțit prăpastia dintre realitatea lor și realitatea noastră. Când vă mai întrebați „de ce se întâmplă asta în țara mea?!”, rememorați acest teribil rânjet electronic „-)” și veți găsi întotdeauna răspunsul corect.

2.     12 februarie 2015: "Votul (împotriva cererii DIICOT de începere a urmăririi penale – n.r.) reprezintă o victorie a democratiei si a demnitatii Parlamentului Romaniei, precum si o sansa de a aseza puterile statului pe echilibrul pe care il dorim cu totii".

Domnul Vosganian a plâns ca un copil. Îl trăgeau procurorii de mânecă, iar colegii s-au pus pavăză, ca să îl ferească de ancheta penală. „E o victorie a democrației”, a afirmat, cu gura plină domnul Vosganian, după rezultatul votului. Oare ce învinsese atunci democrația? Dl Vosganian, din postura de fost ministru al Economiei, era acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.

Vosganian era acuzat de procurori că, din fotoliul de ministru al Economiei, a forțat Romgaz să vândă gaze la prețurile subevaluate pentru firmele producătoare de îngrășăminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.

Potrivit logicii cu oul evazionist din bătătură care evazionează statul, democrația este „învingătoare” pentru că senatorii l-au scăpat de urmărirea penală. Teribil!

Ce nu știe Vosganian în timp ce rânjește pe facebook

1.    Țăranii care mănâncă ouă evazionate au o problemă cu ROBOR-ul. Nenorociții care se îndoapă cu ouă fără să dea TVA la stat sunt rupți de bănci cu mărirea ratelor, din cauza colegilor imbecili de la guvernare, colegi cu Vosganian care rânjește pe facebook, cum spuneam.

2.    În primele nouă luni ale anului, volumul investițiilor statului a fost mai mic decât ce a plătit România numai dobândă la ratele creditelor interne și externe contractate în 2017. Procentual vorbind, Ungaria a investit anul ăsta de aproape zece ori mai mult decât România. Istoric vorbind, anul ăsta s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al investițiilor. Realist vorbind, am belit-o, iar Vosganian rânjește deloc poetic pe facebook

3.    Ceea ce nu știe distinsul bugetar este că decapitalizăm marile societăți de stat, sugând dividendele pentru a acoperi pomenile date anul ăsta de niște inconștienți, toți colegi de alianță cu domnul Vosganian care filosofează de se cacă pe el pe Facebook că fură țăranii ouăle de la TVA

4.    Fiind angajat la stat de 27 de ani, Vosganian nu știe, de exemplu, că oamenii de afaceri sunt vizitați în perioada asta de către inspectorii ANAF/Antifraudă nu pentru control, ci a doua zi după 25 ale lunii, cu rugămintea să își plătească impozitele. „Ne scuzați, dar ne trimite și pe noi, că sunt disperați să strângă bani, ce să facem…”, ridică oamenii din umeri.

5.    Sigur nu a auzit domnul Vosganian, în timp ce râdea electronic, despre proiectul strategic care trebuie finalizat până în 2019 și care este blocat complet din lipsă de bani. Comisia Europeană a aprobat FINANȚARE NERAMBURSABILĂ de 180 de milioane de euro pentru proiectul BRUA (O treime din costuri), prin care TRANSGAZ trebuie să construiască 530 de kilometri de conductă de transport gaze care să lege Bulgaria de Ungaria și de vestul Europei. Pe aici ar trebui să curgă către vest gazele pe care Petrom și ExxonMobil le vor scoate din Marea Neagră. Dar nu sunt bani, fiindcă România are anul ăsta alte priorități populisto-criminale pentru bugetul și viitorul national, iar domnul Vosganian rânjește pe facebook și caută 50 de bani în cuibarul de găini.

6.    Nu mai știe domnul Vosganian că dacă vrei să construiești ceva în județul Prahova, de exemplu, te lovești de un aparat din Consiliul Județean format din niște functionari ticăloși care te țin și doi ani pentru un certificat de urbanism, că în loc să simplificăm birocrația, noi înmulțim actele necesare pentru orice, însă râdem cinic pe facebook

7.    Nu mai știe domnul Vosganian că suntem țara care a înregistrat cel mai mare exod de populație din Europa ultimului secol fără să avem nici un război pe teritoriul national. Și da, glumețule, țăranii ăia care trăiesc necivilizat cu găina în curte plâng de dorul copiilor plecați în alte țări, alungați de voi, odioșilor. De-aia mănâncă lumea ouă și bullion fără TVA, că e săracă, poetule!

8.    În 27 de ani nu ați făcut nimic pentru agricultură, aducând țăranul la stadiul de asistat, nu există strategii naționale coerente, centre de colectare, nimic, nimic. Unde să-și vândă alea două ouă, rânjitule, unde?

9.    Auzi, plângăciosule, te-au crescut părinții cu bulion și ouă la negru, nu ți-e rușine să îi cerți? Te-ai făcut brusc cetățean european cu pensie specială de la Parlament, banditule rânjitor? Dai lecții de civilizație și de muncă, bă, tocmai tu, chiar nu îți e rușine? De-abia aștept să te mai văd plângând în parlament, nu de alta, dar vreau să revăd zâmbetul ăsta de pe Facebook, panglicarule electronic care ești!

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa foto: baricada.ro

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time