„Ne dăm foc la toate autobuzele“ / 13 iunie 1990 sau cum debuta „Democrația Originală“ a lui Iliescu

Ora 3 dimineața, trupele Ministerului de Interne înconjurau Piața Universității. Fostele trupe de Miliție și Securitate botezate acum Poliție și Trupe de Paza și Ordine cu căști metalice inscripționate cu denumirea „Poliția“ acționau pentru evacuarea pieței de „elementele declasate“ care o populau de aproape 2 luni. Se fac sute de rețineri, oamenii sunt bătuți, alergați, călcați în picioare. Se vorbea de aproape 300 de persoane reținute fără motiv. Se fac rețineri inclusiv în interiorul Universității și Institutului de Arhitectură.

De ce nu este bine să fii o țară mică cu corupți și proști la conducere

În cazul de față nu este cazul nostru, nu pentru că nu avem destui idioți prin elita politică, ci pentru că România este puțin mai mare ca economie și populație încât să poată face erori economice care să nu coste prea mult.  E vorba de republica Muntenegru care a intrat in incapacitate de plată.

Cum am votat în Anglia, la alegerile locale, fără niciun act de identitate

La englezi au fost alegeri locale, cu un an mai târziu decat alegerile parlamentare, ca sa nu iasă bulibășeală. Aici cele mai importante alegeri, sunt alegerile pentru consiliul comitatului, un fel de consiliu județean la noi, Consiliul Local și primarul nu prea contează în această bătălie deoarece primăria orașului, reședință de comitat, este responsabilă doar cu udatul florilor din localitate. Tot ce ține de administrație, asfaltări, lucrări edilitare, contracte de achiziție și de servicii se află în mâna consiliului comitatului. Acolo a și fost marea bătălie a acestor alegeri.

Punem pariu că la concursul de referent organizat de Casa de Cultură IL Caragiale iese cine trebuie?

Cu un referent la Casa de Cultură Ion Luca Caragiale a Municipiului Ploiești nu se face primăvară, dar de-o agapă tot rămâne, sus paharul, jos textila! Că altfel nu aflam câștigătorul concursului înainte de evenimentul în sine. Care competiție o puteți găsi AICI, dacă doriți să participați, că e o țară liberă, însă locurile sunt limitate. De aceea pariem pe fericitul câștigător al postului de referent scos la concurs, în persoana unei rude tot din Casa de Cultură. Sus Cultura, jos Ignat! Sănătate!

Mihaela Duță, noul director al APM Prahova, e însetată de motorină. Cam de trei plinuri pe zi.

Test-grilă. Se dă un fost subprefect, Mihaela Duţă, care este noul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova. Să se rezolve următoarea cerință: De câte canistre de motorină pe zi avea nevoie doamna subprefect pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu? A se încercui răspunsul corect: a)1, b)2, c)3

După ce ați rezolvat problema, vă mai dăm una, că tot vine Bacu: fiica doamnei subprefect are o pensiune, care a găzduit carantinați în pandemie. După ce tărășenia a devenit publică, doamna subprefect a declarat că această cazare a fost gratuită. Noi am aflat că nu. Există facturi care dovedesc că s-a încasat. DSP poate confirma. Alte delicii în linkul următor: 

Români carantinați în pensiunea fiicei subprefectului de Prahova, Mihaela Duță: „Nu e nimic de ascuns. Sunt multe persoane care au nevoie de spații de cazare”

TZicneli (âncă) suportAbile (49). Avem un popor...  de tot râsu’ plânsu-mi-s-a. Ce (ne) facem cu el?

Inițial, am vrut să scriu ceva k lumea, un subiect drăguț, din actualitatea cea mai fierbinte, cu fraze inteligente și concluzii irefutabile, dar, pe măsură ce mă încremeneam în proiect, îmi era din ce în ce mai clar că n-am eu atâta har ca să mă ridic la înălțimea imperativelor jurnalisticii vremii, plus că, tot citind și recitind replicile acestei piese sui generis de théâtre-vérité, nici nu-mi mai puteam stăpâni lacrimile de tot râsu-plânsu-mi-s-a, nu mai zic de inima-mi care tresălta de mândrie patriotică: Avem un popor genial... ce (ne) facem cu el?

Cum, ce facem? Îl dăm la ziar! Și uite-așa se face că aici și acum, chiar sub ochii noștri roșii de duioșie agresivă provocată de revelația unui act de creație literară transmis live ca la manual... se naște un spectacol excepțional, ce zi eu... o adevărată epopee a spiritului național, o analiză necruțătoare și o sinteză exhaustivă a tot ceea ce poporul acesta e capabil să producă în materie de tot ce vrea el: de la covid până la Dumnezeu, via Tudosie, și retur. Genial fără speranță!

Poliția Română, o Agie fanariotă cu metode de miliție comunistă

Povestea tragediei de la Onești dar și cazul de la Secția 16 București arată la ce nivel de deprofesionalizare a ajuns Poliția Română.

Un nene de 68 de ani a ucis la nervi doi oameni cu un cuțit, după cinci ore de așa-zise negocieri eșuate.  Asta vine după tragedia de la Caracal din 2019.
Câteva ore au avut la dispoziție polițiștii de la SAS Bacău (Serviciul de Acțiuni Speciale județean, nu Special Air Service britanic unde chiar sunt profesioniști) să pregătească intervenția, însă ei au urcat pe scări până la etajul 3 al blocului cu patru etaje, după ce agresorul a început să-și hăcuiască victimele, și s-au luptat cu ușa de la intrare vreun sfert de oră. După ce au intrat, polițiștii au tras la picioare (după cum fuseseră instruiți de șefi, - ca să nu fie probleme) în agresor și se pare și într-una din victime care, evident, era la pământ.

 

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time