Obicei straniu: Locuitorii din Vest își pun șuruburi sub pernă, ca să viseze tramvaiul 102 pe linie

Obicei straniu: Locuitorii din Vest își pun șuruburi sub pernă, ca să viseze tramvaiul 102 pe linie

Pe lângă ospitalitate și cinste, românii își redescoperă tradițiile chiar la Ploiești, în orașul lui Nenea Iancu. Dacă fetele își pun, din moși-strămoși, busuioc sub pernă, ploieștenii care locuiesc în vestul municipiului au adaptat străvechiul obicei, îndesându-și șuruburi sub pilotă, doar-doar vor visa tramvaiul 102 pe liniile reabilitate parțial cu fonduri europene.

„Există din străbuni o zicere că pe aici circula, odinioară, tramvaiul. Sincer, eu nu cred, dar respect acest obicei cu șuruburile sub pernă. Din păcate, în loc de tramvai îmi apar în vis Iulian Teodorescu și Cristian Ganea, care promit că termină proiectul la timp și alte prostii de adormit copiii. Mă trezesc transpirat și visul se termină mereu la fel, cu domnul Ganea care râde în hohote și mușcă cu poftă dintr-o șaorma cu de toate. E groaznic, nu mai suport!”, declară Raimond Stanian, locuitor din cartierul Vest care își dorește mult să vadă tramvaiul 102 pe linie.

„Îl am vecin pe un moș de 97 de ani, nea Costică, care zice că e vatman pe 102. Noi râdem de el, fiindcă nici un vecin nu crede că există în realitate tramvaiul 102 decât în imaginația lui moș Costică. Săracul, e atât de senil încât spune că acest tramvai imaginar ar avea și un traseu, de la Spitalul Județean până la Gara de Vest, te strici de râs dacă îl asculți”, povestește amuzat Raimond Stanian, ploieșteanul din Vest care nu a văzut până la 40 de ani cum arată un tramvai, dar își dorește din tot sufletul să vadă.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time