• Citit 451 ori

De ciudă că nici anul ăsta n-au avut bani de mare, foarte mulți ploieșteni s-au dus să se cace în Dâmbu

caine cacaCu gândul la valurile înspumate și marea albastră de care n-au avut parte nici anul ăsta din lipsă de bani, foarte mulți ploieșteni au încercat să își improvizeze un concediu în urbea natală, mergând cu copiii pe malul cunoscutului pârâu Dâmbu, ca să simtă și cei mici farmecul vacanței mari și autenticitatea unui sejur pe litoralul românesc.

„Tradiția nu putea fi încălcată. Am întins pătura și m-am grăbit să fac ceea ce au făcut dintotdeauna și strămoșii mei când au ajuns la marea cea mare – am sărit în apă să mă cac în liniște, după care am înotat ca disperatul ca să scap de ce am făcut, că mă urmărea. Ce m-am râs! Practic, de-asta merg în concediu la mare, e principala distracție a familiei mele”, declară satisfăcut Raimond Stanian, turist ploieștean venit cu pătura în concediu pe Dâmbu.

Condițiile și prețurile de pe litoralul Dâmbu sunt asemănătoare cu cele de la Mamaia. Prețul șezlongului variază între 15 și 25 de lei pe zi, vânzătorii de porumb fiert sunt și aici prezenți, iar manelele sunt date la maxim toată ziua, ca să te simți șef de șef, exact ca șmecherii care fac plajă la Yaki sau Vega.

Turiștii au, însă, și nemulțumiri: „Am făcut șase ore în coloană ca să ajung de la Lămâița până la Dâmbu. Vrem turism european, însă nu construim infrastructură. Cum vrem să ne vină nemții pe Dâmbu, dacă n-avem o autostradă de la Kaufland-Vest până aici? Sau măcar un amărât de tramvai 102!”, reclamă un ploieștean împătimit de vacanțele pe Dâmbu, care a ținut totuși să menționeze, la final, că „Nici Dâmbu nu mai e ce-a fost”.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time