Ministrul de Interne pleacă în Coreea de Nord să vadă cum au rezolvat omologii problema aglomerației din vămi

Ministrul de Interne pleacă în Coreea de Nord să vadă cum au rezolvat omologii problema aglomerației din vămi

Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, să rezolve urgent problema cozilor formate la punctele de frontieră ale României. Ministrul de Interne s-a suit în primul avion urmând să efectueze o vizită de lucru la omologul său din Coreea de Nord, țară cunoscută în eficiența de a fluidiza circulația auto în vămi.

„Prietenii noștri nord-coreeni sunt renumiți atunci când vine vorba de disciplină în circulația la frontiere. Eu una am auzit că sunt cei mai buni din lume, iar noi românii trebuie să învățăm de la cei mai buni. Nu numai că au eradicat înghesuiala, însă șoferii indisciplinați care se bagă în față riscă pur și simplu să fie împușcați. Adică cu pistolul adevărat, dacă înțelegeți la ce mă refer”, explică ministrul de Interne înainte de a se sui în avion.

Programul vizitei oficiale este unul foarte strâns. Oficialul român va asista la un exercițiu de fluidizare a frontierei la care participă două tancuri și un deținut politic care fuge aparent haotic printr-un câmp de mine. După momentul artistic, ministrul român va vizita Fabrica de Conserve a Poporului Nord-Coreean urmând ca, la final, să participe la un dineu oficial de la care nu vor lipsi tradiționalele linguri și furculițe, ci doar mâncarea propriu-zisă, care nu s-a mai văzut la omologii lui Carmen Dan din 2014, când umflatul de Kim Jong Un a mâncat ultima conservă de pește oceanic din cămara Comitetului Central.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time