INTERVIU. Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova: Măsurile financiare anunțate de Guvern par încropite într-un sat pescăresc din Brazilia

INTERVIU. Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova: Măsurile financiare anunțate de Guvern par încropite într-un sat pescăresc din Brazilia

Punctulpeignat.ro a stat de vorbă cu senatorul liberal Iulian Dumitrescu, tipul care deține funcția de președinte la PNL Prahova și de prim-vicepreședinte la nivel național. Dumitrescu este genul ăla de nefumător care e tot timpul contra-cronometru, are programul zilei dinainte stabilit cu precizie, deci e antipatic prin definiție, mai ales pentru o lepră ca subsemnatul care tocmai ce mă lungisem pe fotoliu, gata să ling în tihnă o cafeluță în timp ce curg întrebările. N-a fost să fie. Nefumătorul ăsta din fruntea PNL Prahova a răspuns punctual și a plecat, scuzându-se că are încă o întâlnire. Eu am mai stat. Că n-aveam treabă. Orișicum, din ce a ieșit, rezultă fără echivoc că tipul e ocupat, iar eu am nevoie de un control amănunțit. 

Interviu realizat de Sebastian IGNAT

Punctulpeignat.ro:  Ce costum frumos aveți, e scump rău, nu?

Iulian Dumitrescu: Știți cum e la noi, la liberali, valoarea de inventar contează mai puțin, ceea ce contează cu adevărat este valoarea de piață. Cred că eu și costumul meu suntem mai bine cotați după ce PNL a făcut un scor bun în Prahova la alegerile din 2016.

Punctulpeignat.ro:  Ați fost ales prim-vicepreședinte PNL la nivel național, după o campanie internă în care ați susținut deschis candidatura lui Ludovic Orban pentru președinția partidului. Pe lângă faptul că le are cu chitara, ce ați văzut la Orban de v-a convins să îl susțineți?

Iulian Dumitrescu: Ludovic Orban nu doar că știe să cânte la chitară, dar are și o voce bună, o voce de liberal autentic. El cântă după partitura PNL de peste 25 de ani, este fidel partidului și consecvent valorilor liberale. În plus, din echipa lui fac parte performerii din PNL, deci fac parte și eu. L-am susținut pe Ludovic Orban la președinția partidului convins că acesta poate să își îndeplinească misiunea pe care și-a asumat-o, aceeea de a câștiga următoarele runde de alegeri cu PNL.

Punctulpeignat.ro:  Care e atmosfera la PNL Prahova? Vă înțelegeți ca frații, vă iubiți toți până la pierderea cunoștinței? Bla, bla, bla?

Iulian Dumitrescu: Uitați-vă la mine, sunt extrem de lucid și relaxat. În politică nu e nevoie ca oamenii să se iubească pentru a avea succes, e suficient să convină asupra obiectivului comun și să tragă toți în aceeași direcție. La PNL Prahova asta facem, am înțeles că succesul fiecăruia dintre noi e direct proporțional cu cel al partidului, că trebuie să câștigăm încrederea prahovenilor, să confirmăm. 

„NU SUNTEM FĂCUȚI DIN ACELAȘI ALUAT CU PSD”

Punctulpeignat.ro:  Dar la București cum e partidul? Bateți PSD la următoarele alegeri?

Iulian Dumitrescu: Eu cred că PSD ne ajută mult și că e pe cale să se auto-înfrângă, nu va mai fi nevoie în 2019 de mult efort din partea noastră pentru a învinge partidul condus de Liviu Dragnea. Dincolo de asta, sper că Ludovic Orban va propune o melodie de succes pentru PNL la următoarele alegeri și că noi, orchestra partidului, o vom interpreta fără cusur.

Punctulpeignat.ro:  Aveti primar liberal la Ploiești, dar în Consiliul Local Ploiești social-democratii dețin controlul. De ce nu faceți un blat cu PSD să meargă treaba, să nu vă mai certați precum chiorii?

Iulian Dumitrescu: Nu putem să facem blat fiindcă noi, liberalii, nu suntem făcuți din același aluat cu cei de la PSD. În rest, putem să facem înțelegeri cu oricine dacă acestea sunt în interesul cetățeanului și în litera legii. La Ploiești, când vine vorba de dezvoltarea orașului și de îmbunătățirea condițiilor de viață ale ploieștenilor, PNL și primarul Dobre apasă la maximum pe accelerație, în timp ce alții apasă cât pot de mult pe frână. 

Punctulpeignat.ro:  Dar la CJ Prahova cum merge? Fac pesediștii ce vor cu liberalii care sunt niște legume. De ce sunt legume liberalii la CJ Prahova?

Iulian Dumitrescu: Lucrurile nu stau așa. Eu sunt adeptul eficienței inclusiv în politică, așa că eforturile noastre se canalizează spre dezvoltarea județului, în ansamblul său, și a localitaților conduse de primari PNL, nu spre scandal. Până la urmă credeți că ar fi mai bine la CJ Prahova să ne certăm ca chiorii? 

DESPRE FAȚA CIUFULITĂ A PREMIERULUI ROMÂNIEI

Punctulpeignat.ro:  Uneori e bună și cearta. Ce părere aveți despre epopeea schimbării lui Grindeanu? Recent ați declarat că PSD a declanșat o mineriadă împotriva propriului guvern. De ce faceți mișto de oameni exact când sunt la ananghie. De ce sunteți rău, domnule Dumitrescu?

Iulian Dumitrescu: Atunci când ești în opoziție, lucrezi cu "materialul clientului", adică ești atent la ce face puterea și sancționezi derapajele acesteia. Ori PSD ne dă material en-gros și de multe culori, de la demolarea în premieră internațională prin moțiune de cenzură a propriului guvern, până la măsurile financiare anunțate recent - încropite parcă într-un sat pescăresc din Brazilia.

Punctulpeignat.ro:  Dar despre premierul Mihai Tudose ce părere aveți? Ati văzut ce față ciufulita are? Fiți rău cu el, vă rog!

Iulian Dumitrescu: Pe tema asta circulă glumă. Tudose îl sună pe Dragnea și îi spune: "Liviule, ce să mă fac? Acum sunt prim-ministru și toată lumea vorbește doar despre fața mea ciufulită". Iar Dragnea îi răspunde: "Ieși la TV și anunță că vei naționaliza pilonul doi de pensii". Tudose iese la TV și anunță că va naționaliza pilonul doi de pensii, după care Dragnea îl întreabă: "Mai vorbește cineva despre fața ta ciufulită?".

„DUPĂ GUVERNAREA DEZASTRUOASĂ A PSD MĂ TEM CĂ NU VA MAI RĂMÂNE NIMIC DE SALVAT”

Punctulpeignat.ro:  Ați văzut ce bun e programul de guvernare al PSD? Dacă salvează pesediștii România și nu mai aveți nimic de făcut după viitoarele alegeri?

Iulian Dumitrescu: PSD e la guvernare de cinci ani. Vă simțiți salvat? Vi se pare că nu mai e aproape nimic de făcut în România? Nu se pune problema că PSD va salva România până în  2019. Mă tem că după guvernarea dezastroasă a PSD nu va mai rămâne nimic de salvat. Nu știu cum vom reuși după ei să dregem lucrurile.

Punctulpeignat.ro:  Apropo de alegeri, credeți că mai există PNL până atunci?

Iulian Dumitrescu: În Prahova, de exemplu, PNL are primari în mai mult de jumătate din localitățile județului, inclusiv în Ploiești. Poate ar trebui să vă puneți semne de intrebare cu privire la viitorul PSD, al ALDE, al altor partide. În plus, noi îl avem printre noi și pe Mircea Ionescu Quintus, care este un simbol al longevității PNL. 

Punctulpeignat.ro:  Mie mi-e scârbă rău de politicieni. De ce s-ar mai uita lumea în gura oamenilor politici și de ce s-ar înscrie azi un tânăr în PNL sau în orice alt partid?

Iulian Dumitrescu: Tinerii nemulțumiți de politicieni și de partide trebuie să intre în politică pentru a transforma acest spațiu conform aspirațiilor lor. Iar dacă știi ce vrei să faci, PNL e locul potrivit să îți pui în practică ideile, și vă spun acest lucru din propria experiență. Politica e însă pentru oameni activi, nu pentru cei care sunt doar constatativi.

DOARME BINE, NU E OFTICOS

Punctulpeignat.ro:  Cititi Punctul pe Ignat? Daca scriem despre dumneavoastră vă supărați rău, vă zvârcoliți în somn? Sunteți genul ofticos?

Iulian Dumitrescu: Să știți că noaptea dorm foarte bine orice s-ar spune despre mine, iar ziua am destul umor. E o plăcere să văd că, din când în când, vă mai aduceți aminte de mine. Ofticat aș fi doar dacă nu m-ați băga în seamă.

Punctulpeignat.ro:  Asta înseamnă că e posibil să ne mai primiti vreodată la un doilea interviu?

Iulian Dumitrescu:  Sigur, mai vorbim după Ignat...

Punctulpeignat.ro: Ha, mersi!

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time