Interviu. Andrei Volosevici: „S-a terminat cu bătaia de joc la adresa ploieștenilor și cu jumătățile de măsură!”
  • Citit 1161 ori

Interviu. Andrei Volosevici: „S-a terminat cu bătaia de joc la adresa ploieștenilor și cu jumătățile de măsură!”

Volosevici e agitat. Pregătește cafeaua, se învârte în jurul ibricului, vorbește non-stop, dă din mâini, se scarpină după ceafă, îți dă senzația că e lovit de ADHD. Schimbă subiectul, după care revine, punctual, la cel vechi, dând detalii chirurgicale legate de diverse probleme ale orașului, despre proiectele nefinalizate, despre imaginea dezolantă din prezent. Enumeră soluții despre ce trebuie schimbat, exemplifică bugete exacte, rezolvări clare, rapide. Suferă ca un câine: „Uite, la salubritate avem problema asta, termia are problema asta, Petrolul are problema asta, lipsa serviciilor publice de calitate se datorează acestor aspecte, etc, etc. Soluțiile sunt astea – 1,2,3... enumeră concentrat, desenând în aer o tablă imaginară. E prea serios, nu poți să bei liniștit o cafea. Omul este enervant. Pe el îl preocupă administrația, pe mine mă preocupă lingurița de zahăr - fără cafea nu mă pot aduna – fiecare cu problemele lui. Asta a ieșit:

Punctulpeignat.ro: Păreți dement, de ce sunteți atât de agitat?
Andrei Volosevici: Păreți nepoliticos și judecați aparențele. Mai bine ieșim la o plimbare pe străzile orașului, vă asigur că ați deveni la fel de îngrijorat. Este suficient să discutăm cu ploieștenii, să le ascultați nemulțumirile și, totodată, așteptările.

Punctulpeignat.ro: Ce așteptări au ploieștenii?
Andrei Volosevici: Ploieștenii își doresc să retrăiască normalitatea asigurată de o administrație modernă, care să ofere servicii publice de calitate. Oamenii nu își doresc chestiuni absurde.

Punctulpeignat.ro: Bla, Bla
Andrei Volosevici: Poftim?

Punctulpeignat.ro: Toți sunteți la fel. Leșinați de grija ploieștenilor, după care pa!, au trecut alegerile și uitați tot!
Andrei Volosevici: Cred că ați uitat cu cine stați de vorbă. Apreciez stilul dumneavoastră, însă aș vrea să discutăm serios, se poate?

Punctupeignat.ro: Habar n-am, sunteți politician, mi-e și mie greu, ia ziceți!
Andrei Volosevici: Înainte de a fi politician, sunt un ploieștean care a demonstrat, în mandatul 2008-2012, că Ploieștiul se poate schimba rapid în bine. Ploieștiul trebuie curățat de tot ce este nociv și stricat. Ploieștiul trebuie să se reîntoarcă la normalitate. Ploieștiului trebuie să i se redea demnitatea și strălucirea de altădată.

Punctulpeignat.ro: Care strălucire? Miroase a rahat pe străzi, ne aleargă pungile de gunoi, e jale. Apropo, care sunt principalele chestiuni oribile din oraș care vă sar în ochi?
Andrei Volosevici: Sunt zeci de probleme cu care se confruntă cetățenii - de la salubritatea deficitară la lipsa locurilor de joacă moderne și sigure, a parcurilor bine întreținute, la infrastructura distrusă, la lipsa marcajelor rutiere, a spațiilor verzi îngrijite, lipsa siguranței pe străzi. În definitiv vorbim despre lipsa elementelor minimale, de bun-simț, cu care ar trebui să se identifice o zonă urbană în secolul XXI.

Punctulpeignat.ro: Haideți să facem un exercițiu rapid - unu, doi, trei - care sunt primii vinovați? PSD dă vina pe PNL, PNL pe PSD. M-am plictisit de aceleași scuze penibile. Cum terminăm cu circul ăsta?
Andrei Volosevici: Starea orașului este direct proporțională cu nivelul scăzut al discuțiilor din Consiliul Local. Dezbaterile trebuie să fie unele constructive, axate pe rezolvarea proiectelor, nu pe atacuri și glume de autobază la adresa oponenților. Consilierii locali, indiferent de culoarea politică, trebuie să își îndrepte efortul către proiecte destinate binelui comun. Voi fi un partener real de discuție și voi lua în considerare orice proiect care poate aduce beneficii orașului, indiferent dacă este propus de către PNL, PSD, USR sau alți actori politici. În definitiv, toți suntem ploieșteni și presupun că toți ne dorim același lucru: dezvoltarea comunității care ne-a acordat încrederea.

Punctulpeignat.ro: Identificați câteva probleme care trebuie să fie soluționate urgent.
Andrei Volosevici: Din păcate, astăzi, orașul arată incredibil de neîngrijit, avem o zonă centrală plină de gunoaie, cu infrastructură făcută praf, este inadmisibil ca nimeni să nu pară preocupat de acest aspect. Sunt chestiuni simple, de bun-simț, care nu necesită investiții uriașe, doar să ai puțin spirit gospodăresc. Suntem invadați de gunoaie, bănci rupte, până și monumentele sunt lăsate în voia sorții, există un nivel de degradare fără precedent, este pur și simplu inadmisibil ce se întâmplă.
 
Stau să mă întreb dacă principalii actori politici din consiliul local Ploiești, care se ceartă permanent în ședințe sau prin intermediul rețelelor de socializare, nu merg și ei prin oraș. Par rupți de realitate! Sunt oameni care se culcă mulțumiți în patul lor, după ce au dat câte o replică așa-zis inteligentă opozantului politic. Efectiv nu le pasă de oraș, parcă trăiesc pe altă planetă. Pentru mine este greu de înțeles și imposibil de tolerat acest nivel al indiferenței, al nepăsării din prezent. Mulți dintre șefii direcțiilor subordonate Consiliului Local, oameni care ar trebui să vegheze la bunul mers al lucrurilor, imită atitudinea factorului politic.

Trăim o disoluție a autorității, o realitate gri care este resimțită de fiecare cetățean al municipiului. Sper ca duminică, prin votul oamenilor, să oprim bătaia de joc care a dus orașul în situația pe care o vedem astăzi.

Punctulpeignat.ro: Știu, votați Andrei Volosevici, revenind: care sunt principalele acțiuni pe care le considerați necesare pentru întoarcerea la normalitatea despre care vorbiți?
Andrei Volosevici: Am creionat un program amplu de refacere a infrastructurii, de reconstruire și înfrumusețare a tuturor zonelor din oraș care au fost pur și simplu uitate în ultimii ani. Totodată, am gândit, împreună cu echipa viitorilor consilieri municipali PNL din Consiliul Local Ploiești zeci de proiecte concrete care vor schimba aspectul orașului. Se vorbește, de atâția ani, despre un nou spital. De data asta vă asigur că spitalul se va construi iar ploieștenii și copiii lor vor avea acces la servicii medicale moderne, așa cum merită niște cetățeni plătitori de taxe și impozite care trăiesc în Uniunea Europeană. Avem capacitatea și determinarea să începem acest proiect major și să îl ducem la îndeplinire.

Punctulpeignat.ro: Când vorbiți despre spital în Ploiești mă ia cu vertij. Aud promisiunea asta în fiecare campanie electorală.
Andrei Volosevici: Până acum ați auzit povești ambalate frumos. De data asta, lucrurile stau altfel. Vă asigur că ploieștenii vor avea un spital nou! Eu nu îmi permit să fac promisiuni neserioase, așa cum nu mi-aș permite nici să promit pensii municipale sau să pun cârpe pe clădiri cu spitale-fantomă. Eu, Andrei Volosevici, vă asigur că ploieștenii vor avea un nou spital cu echipamente de ultimă generație, punct!

Punctulpeignat.ro: Alte proiecte?
Andrei Volosevici: Îmi doresc ca centrul orașului să redevină zona în care ploieștenii să se poată plimba cu plăcere, în siguranță și curățenie, esplanada din zona Galeriilor Centrale și zona din fața Hotelului Prahova trebuie amenajate urgent, îmi doresc schimbarea zonei centrale din zona parcului Toma Socolescu, unde am în vedere realizarea unei parcări subterane și pasaje subterane pietonale, zona albiei râului Dâmbu din zona Polux trebuie nu doar igienizată, ci și create apărări de mal pentru protecția blocurilor din vecinătate, totodată îmi doresc crearea unei zone speciale pentru trotuare și piste de biciclete.

De asemenea, trebuie reabilitate parcurile de pe străzile Cătinei și Cameliei, doresc să realizăm un parc nou pe strada Andrei Mureșanu, extinderea Pieței Ideal și reamenajarea spațiilor din Cina, am în vedere amenajarea unui loc de joacă pentru copiii din zona Școlii Grigore Moisil, am identificat soluția pentru rezolvarea problemei legate de lipsa locurilor de parcare prin realizarea unei parcări supraetajate în zona terminalului Complexul Mare din Nord, trebuie reabilitate parcurile din zona Aurora și de pe strada Cantacuzino, locurile de joacă din cartierele Enăchiță Văcărescu și Malu Roșu, doresc realizarea unui loc de joacă modern pentru copiii din zona Peneș Curcanul, am identificat soluții pentru realizarea locurilor de parcare din Malu Roșu prin realizarea unei alte parcări supraetajate pe strada Dealu cu Piatră.

Avem fosta Baie Publică de pe Strada Romană care a ajuns o ruină. Aceasta va fi reamenajată și modernizată și va deveni un sediu oferit de municipalitate pentru toate asociațiile de pensionari din Ploiești. Trebuie să se reabiliteze, de urgență, străzile care duc către zona industrială, precum și reabilitarea străzii Pompelor. Eu și echipa mea avem în plan modernizarea Gării de Est, știu că trebuie reabilitat locul de joacă de pe strada Eroilor, parcul din zona 9 Mai, doresc să înființăm un Muzeu de Istorie în aer liber în zona Turnului Parașutiștilor, doresc să realizez o zonă de promenadă pe Bulevardul Petroliștilor, înființarea unui parc nou, modernizarea străzii Fabricilor va crea o nouă ieșire spre București, și multe alte proiecte care sunt fezabile și se vor realiza în perioada acestui mandat.
 
Punctulpeignat.ro: Există probleme majore legate de furnizarea serviciilor publice. Mă gândesc la salubritate și la termie, în primul rând. Ce soluții avem, ca să nu ne îngropăm în gunoi și să nu murim de frig la iarnă?

Andrei Volosevici: În prima săptămână de mandat voi convoca principalii furnizori de servicii pentru a purta o discuție serioasă legată de aceste lucruri. Sunt sute de sesizări venite din partea ploieștenilor, sunt lucruri pe care nu le voi tolera. Așa cum spuneam și mai devreme, bătaia de joc trebuie să înceteze. Ori vrem să înțelegem asta și să ne ridicăm la standardele cerute de comunitate, ori se va pleca acasă! Eu sper ca toată lumea să înțeleagă un singur lucru: s-a terminat cu jumătățile de măsură! Aș prefera să vorbesc mai mult după ce voi purta primele discuții și voi primi primele rapoarte legate de situația internă reală în care ne aflăm. Imediat voi informa cetățenii și voi acționa în consecință.

Punctulpeignat.ro: Petrolul Ploiești. Avem echipă, avem valoarea. Cum procedăm?
Andrei Volosevici: După cum știți, sunt un susținător al sportului și al fotbalului. Sunt mândru să vă reamintesc că în mandatul 2008-2012 am reușit să construim aici, la Ploiești, unul dintre cele mai frumoase stadioane din România. Atunci am început o poveste frumoasă strâns legată de echipa noastră de suflet. Vă asigur că povestea va continua, iar echipa va beneficia de toată susținerea administrației Volosevici, spre bucuria suporterilor săi fideli și a tuturor ploieștenilor pasionați de fotbal. Totodată, și celelalte sporturi vor fi susținute, vom demara programe prin care vom încuraja copiii să practice sportul, iar cluburile municipalității vor reveni la menirea lor principală: să fie pepiniere de sportivi talentați și gazde primitoare pentru orice tânăr care dorește să practice sportul.

Punctulpeignat.ro: Am auzit că luați 99.9 la sută. De restul, acadele?
Andrei Volosevici: Da, eu am auzit că iau 120 la sută. Revenind la un ton serios, îmi doresc un scor bun, desigur, dar îmi doresc ca Partidul Național Liberal să obțină un scor important în Consiliul Local Ploiești. În traducere, orice proiect pe care doresc să îl duc la îndeplinire are nevoie de votul consilierilor. Cu cât există un număr mai mare de consilieri PNL în Consiliul Local Ploiești, cu atât pot să îmi îndeplinesc mai bine programul administrativ dedicat comunității locale. Este o matematică simplă aplicabilă și în ceea ce privește alegerea colegilor mei din Consiliul Județean Prahova, alături de care voi construi un parteneriat eficient, îndreptat către dezvoltarea municipiului Ploiești și al județului, alături de viitorul președinte liberal al Consiliului Județean Prahova, prietenul meu Iulian Dumitrescu.
 
Punctulpeignat.ro: Mă doare capul, mulțumesc!

Sebastian Ignat

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time