Ploiești. SECRETUL din spatele exploziei de artificii. Era fasolea servită de primar la prânz

Ploiești. SECRETUL din spatele exploziei de artificii. Era fasolea servită de primar la prânz

Departamentul Iahnie Pirotehnică din cadrul ISU Prahova a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă, secretul din spatele focului de artificii interminabil de nesimțit din Ploiești.

Specialiștii în Explozibil Alimentar (EA) informează că Primăria Ploiești nu a avut bani de trotil pe care să-l explodeze în Parcul Foamea, așa cum intenționa inițial primarul Ploieștiului, care e și expert în efecte pirotehnice alimentare (EPA). „S-a ales soluția la firul ierbii care e mult mai ieftină, dar și foarte ecologică. Singurul disconfort e că trebuie să te ții cu mâna la nas vreo cinci minute după”, explică Costel Von Braun, inginer alimentar aerospațial în cadrul Departamentului de Iahnie Pirotehnică (DIP) din cadrul ISU Prahova.

„Potrivit Protocolului Pirotehnic Alimentar de Intervenție (PPAI), domnul primar Andrei Volosevici a servit trei porții de iahnie alături de popor, după care a așteptat efectul pirotehnic, apăsând butonul roșu exact când a simțit că-l trece. Efectul a fost impresionant. Primul rând de cetățeni a căzut secerat, în rest lumea a aplaudat, ați văzut și dumneavoastră ce simfonie de culori a speriat tot Ploieștiul. La mulți ani, România!”, a încheiat șeful ISU Prahova declarația de presă.

Nota autorului: acest text reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Imaginea și replicile personajelor sunt imaginare și nu sunt identificabile în mod real cu subiectul creației.

CITEȘTE ȘI ASTA: Un snob din Ploiești și-a cumpărat 10 grame de caviar, dar a strănutat când a dus felia la gură

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time