Marcel îți taie familia cu satârul. Pentru asta, Marcel câștigă masă, casă și 8 euro pe zi

Marcel îți taie familia cu satârul. Pentru asta, Marcel câștigă masă, casă și 8 euro pe zi

Să-i zicem Marcel. Marcel și-a omorât nevasta și copiii. I-a măcelărit și i-a amestecat, după care i-a îngropat la grămadă. Marcel e mesevist (de la muncă silnică pe viață – ăsta e mesajul codificat din pușcărie). Avea 20 de ani. La 40, Marcel a fost eliberat. După șase luni, Marcel și-a hăcuit fosta soacră, iar vecinul care a văzut din întâmplare scena a fost hăcuit și el cu un satâr. Marcel și-a tranșat metodic victimele, după care a inversat picioarele soacrei cu ale vecinului, i-a pus soacrei la gură penisul tăiat al vecinului, ca să se distreze. Marcel a fost prins și a mai luat un MSV.

La pușcărie, Marcel se laudă că mai are un nepot acasă pe care are boală. Așteaptă să iasă, ca să îl rezolve, după care se declară mulțumit. „După ce îl rad, pot să mor liniștit”, zice Marcel. Nepotul are nevastă și copii. Dar Marcel e un tip hotărât, nu se emoționează ușor. Lui îi place să facă puzzle cu corpuri tranșate, iar în România statul ține cu pasionații acestui Lego macabru.

Marcel nu e singur.

Nume de cod Gigel este un alt criminal în serie. Și-a tranșat familia, după care a stat pitit prin păduri. Când a fost prins, procurorii descoperiseră că Gigel era și puțin canibal, în sensul că își făcuse grătar dintr-un prieten.

Pentru că îi era fomiță, statul român îl va înțelege și îi va da 8 euro pe zi, că trăiește greu în pușcărie.

Nici în pușcărie Gigel nu este model.

Și-a omorât, din senin, un coleg de celulă. I-a aplatizat capul din lovituri cu un corp dur. Legiștii au constatat că dinții victimei ajunseseră în zona lobului ocular. Gigi e însoțit de 14 mascați când merge la instanță, fiindcă are regim special.

Nume de cod Petre este deja în libertate, după ce și-a masacrat copiii și toată familia.

A făcut pușcărie pe viață, adică 20 de ani. Și e printre noi, în libertate. Un episod teribil de amuzant este rememorat de un gardian. Petre și-a tranșat burta în formă de cruce, și-a scos mațele și le-a aruncat peste umăr, așa cum purta îndrăgitul Florin Piersic fularul. A scăpat, că s-au străduit medicii să îi salveze viața.

Un alt criminal în serie se plimba în bătaia camerelor de filmat pe acoperișul penitenciarului Iași. A cerut o portavoce, de la care a afirmat că se va da jos de acolo numai dacă doamna psiholog a pușcăriei urcă la el și îi face un sex oral pe acoperiș. După care, zice pușcăriașul râzând la portavoce, va fi cuminte. Toți pușcăriașii se amuză copios, toți gardienii și ofițerii ridică din umeri descumpăniți.

Petre, Gigel și Marcel au drepturi, sunt beneficiarii experimentului Norvegia implementat în pușcăriile românești.

Astăzi, Marcel, Gigel și Petre vor putea fi despăgubiți cu sume între 5 și 8 euro pe zi de detenție. Că suferă din greu în pușcărie. După care ies mai devreme, că așa e în UE. Experimentul Norvegia se aplică în România din 2007 încoace. Față de acum zece ani, numărul pușcăriașilor cu fapte de crimă a crescut cu peste 30 de procente. În statistici sunt puțin ascunși, că sunt câteva zeci de mii în pușcăriile din afara țării. La statistici oficiale, așadar, stăm bine.

Un ofițer în vârstă îmi spune că dacă eram pe vremea lui Ceaușescu, sute de bestii încarcerate azi care râd de societate și hăcuiesc la nimereală familii lipsite de apărare ar fi fost executate.

Pedeapsa cu moartea, însă, nu mai este aplicabilă.

UE îl vrea pe Gigel reabilitat, după ce Gigel a hăcuit șapte oameni, UE îl vrea pe Gigel preot, iar Gigel e tot criminal și iese curând printre noi, după 60 de ani, ca să-și execute următoarea victimă nevinovată. După care, pentru că are peste 60 de ani, Gigel va executa 3 luni la an. Iar la 60 de ani psihopatul Gigel este în formă maximă, că trage de fiare și mănâncă bine în pușcărie. Este boss acolo, că are „faptă”.

Gigel, Petre și Marcel se uită azi la televizor și văd că au drepturi.

Într-o altă epocă, Marcel, Gigel și Petre stăteau cu capul jos când treceau ofițerii pe lângă ei pe holul pușcăriei. După care erau puși la zidul interior din Jilava și erau executați. Azi, Marcel, Gigel și Petre râd în hohote de noi toți. După care ne omoară și fac glumele alea mișto de Lego despre care vă vorbeam mai devreme.

PS: Nume de cod George este gardian și îi duce mâncarea prin vizetă numelui de cod Victoraș,

care și-a făcut mai demult sacou din pielea unei victime. Victoraș are glume mai profunde: îi prinde degetele în vizetă gardianului George și râde în hohote de el. Și Victoraș ia 8 euro pe zi pentru condiții grele, însă nu și gardianul George, care este bătaia de joc a lui Victoraș. Iar Victoraș știe asta și se distrează teribil pe seama lui George. La propriu. Iar George face chestia asta zilnic și pleacă acasă la copii cu teama în suflet că, pe lângă degetele prinse în vizetă și flegma scuipată pe uniformă, Victoraș nu ar avea vreo hepatită sau HIV. Baftă, George!

Sebastian Ignat / Jurnalist, fondator Actualitatea Prahoveană, publicist punctulpeignat.ro

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time