Stenograme halucinante (IV). Cristina Herția, arhitectul-șef al Ploieștiului, nu acordă autorizație de construcție beneficiarului ca să nu moară omul de cancer și copiii lui în accident
  • Citit 3240 ori

Stenograme halucinante (IV). Cristina Herția, arhitectul-șef al Ploieștiului, nu acordă autorizație de construcție beneficiarului ca să nu moară omul de cancer și copiii lui în accident

Discuția șocantă surprinsă în înregistrările următoare are loc între G. Năftănăilă, un investitor care intenționează să construiască un complex de locuințe în municipiul Ploiești, persoană care deține toate avizele și autorizările necesare și arhitectul-șef al Ploieștiului, Cristina Herția, care refuză să își dea semnătura finală de autorizare a proiectului, refuzând în repetate rânduri să motiveze în scris refuzul.

Arhitectul-șef caută nod în papură și amenință că poate să pună bețe în roate proiectului investitorului. Mai mult, Herția acuză funcționarii Direcției de Urbanism dinaintea sa că au făcut ilegalități, asta după ce în episoadele trecute a făcut aluzii că ar fi primit presiuni de la cel mai înalt nivel al administrației locale, inclusiv din zona Executivului ploieștean.

Din discuția halucinantă prezentată în continuare, arhitectul-șef spune că a fost adusă „cu japca” la Ploiești în funcție, după ce se laudă că inițial „i-a trimis la plimbare” pe reprezentanții primăriei de patru ori înainte de a accepta postul.

Mai mult de-atât, bătaia de joc la adresa omului capătă un caracter grotesc: investitorul este avertizat că dacă va construi proiectul rezidențial acesta poate să moară de cancer iar familia acestuia poate să moară în accident de circulație. În fața replicilor șocante, omul spune că nu a făcut decât să respecte lege. Drept răspuns, arhitectul Ploieștiului îl trimite pe investitor la mănăstire sau la schit, să discute cu un preot dacă proiectul său este bun sau nu!

Primul episod link AICI STENOGRAME EXCLUSIVE (I) / Investitor: „Unde am greșit, doamnă, respectând legea?”. Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „Lăsați-mă cu legea! Asta e lege!?”

Episodul II link AICI - Dobre, Ganea și Botez, subiecte de bârfă în STENOGRAME EXCLUSIVE (II) / Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „ Care lege!? Asta nu e o lege! Este o hotărâre de consiliu, cel mai de jos act juridic!”

Episodul III - Stenograme exclusive (III). Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „La valoarea mea, nu știu ce dracului caut în Ploiești. Probabil să împiedic asta!”
 

Background info:

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) din Ploiești a ieșit fulminant la rampă într-un mod caragialesco-grotesc, prin comportamentul celor care ar trebui să asigure, din pozițiile pe care le ocupă, prestări oneste și profesioniste beneficiarilor de servicii publice din Ploiești. În cazul de față, vorbim despre Urbanismul ploieștean, locul unde ajunge să se milogească orice nefericit din Ploiești care intenționează să își construiască, să dărâme sau să modifice orice tip de construcție pe raza municipiului-capitală de județ. Oglinda fidelă a batjocurii la care sunt supuși cetățenii care apelează la serviciile publice din Ploiești o puteți parcurge AICI și AICI.

Bonus info:

Video/Text LINK: ”Hotărârea este ilegală, dar o aplic pentru că este convenabilă” - Cristina Herția, arhitectul șef al Ploieștiului – sursa observatorulph.ro

Bonus info 2:

Video/Text LINK: ”Nu vreau să bag pe nimeni în pușcărie, dar dacă voi fi căutată...”, Cristina Herția, arhitect șef al Ploieștiului

Stenograme Episodul IV:

„Știți că pot să contest?”

Investitor Gabriel N.: Eu nu sunt în niciun din grupurile astea pe care le vedeți dumneavoastră pe aici. Eu sunt un peștișor între niște rechini și am făcut greșeala să îmi cumpăr teren acolo

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Hai să vă spun ceva – certificatul dumneavoastră de urbanism este trecut pe 28 decembrie…

Investitor Gabriel N: După ce am trecut de Consiliul Local, că sunt mai multe etape…

Arhitect șef Ploiești Cristina Herția: Știți că n-avea drept de semnătură domnul Daniel?

Investitor Gabriel N: Habar nu am

Arhitect șef Ploiești Cristina Herția: Știți că pot să contest?

Investitor Gabriel N: Dumneavoastră faceți tot ce aveți de făcut

Ahitect șef Ploiești Cristina Herția: Deci Ordonanța 100 care era în vigoare la această data spune așa – postul de arhitect-șef la reședință de județ nu poate fi ocupat decât de un arhitect sau de un urbanist. Și în subsidiar atestat de Registrul urbaniștilor. Cine era aici arhitect sau urbanist atestat de registrul urbaniștilor? Deci e contestabilă de la certificat toată povestea asta. Eu cer anularea! Marele specialist în urbanism Dumitru Daniel v-a dezinformat!

Investitor Gabriel Năftănăilă: Eu, după ce am primit hotărârea Consiliului Local, următorul pas a fost să solicit certificat de urbanism de construire. Cine mi-a scris în el și a semnat – eu nu comand instituția de aici ce să se scrie și să se semneze!

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Știți de ce nu s-a semnat aici nimic din decembrie până în februarie când am venit eu?

Investitor Gabriel N.: Asta nu știu, îmi spuneți dumneavoastră acum

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: S-a stopat și a fost dat jos Daniel pentru că…

Investitor Gabriel N: Că mi-a semnat mie documentul?

„Au venit cu japca după mine, i-am trimis de patru ori la plimbare, erau disperați”

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Nu, pentru că a apărut această ordonanță cu caracter de lege. Nu mai avea nimeni drept de semnătură, și au scos la concurs, n-a venit nimeni. De-aia au venit cu japca după mine! Suntem doi arhitecți din Prahova. E doamna de la Câmpina care i-a trimis la plimbare – și eu i-am trimis la plimbare de vreo patru ori așa – și au insistat pentru că erau disperați pentru că stăteau cu certificate și autorizații nesemnate. Apropo de termene, că am sărit din termen, ce să-ți spun! Dar primăria a ieșit din termen de luni de zile!

Investitor Gabriel N: Deci noi vedem că a ieșit din termen și asta v-am solicitat duimneavoastră. Doamnă, eu personal, și am 49 de ani, niciodată nu am avut un proces cu cineva.

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Domnule Naftanailă, vă faceți un mare rău, doar dacă mă exterminați pe mine…

Investitor Gabriel N: Nu vă extermin, doamnă, departe de mine așa ceva, eu nu fac așa ceva

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Doar dacă dispar eu din această funcție, dumneavoastră construiți, altfel nu faceți decât să amânați, eu știu că aveți probleme cu banii, aveți credite și cresc dobânzile… Așa stau lucrurile?

Investitor Gabriel N: Nu stau lucrurile așa. Urmează să iau credit pentru construcția aceasta, am un preacord cu banca, dar ce am făcut până acum am făcut cu împrumut din Spania pe care l-am returnat. Deci acum, la data de azi, demonstrabil, nu știu dacă are de-a face cu discuția de acum, eu nu am credite pentru acest proiect

Arhitect șef Ploiești Cristina Herția: Impresia mea este că sunteți un om extrem de cumsecade, vă jur pe ce-am mai scump, dar fără vina dumneavoastră, haideți să vorbim ca de la om la om, dincolo de legi – probabil că ați muncit mult și vă respect și vă admir, și meritați să fiți recompensat...

Investitor: Păi uitați recompensă, că înebunesc!

Cristina Herția: ...dar în toată această poveste ați pornit cu stângul. Mie Simona mi-a spus că v-a zis înainte de a cumpăra terenul că aici sunt probleme și să nu cumpărați.

Simona e de acord cu mine că terenul ăla nu permite, ați pornit cu stângul și v-ați încăpățânat.

Schimbarea la față

Arhitect sef Cristinsa Hertia: Acuma, poate că o să vă dea Dumnezeu gândul cel bun, poate, eu sper, o să mă rog pentru dumneavoastră să vă dea gândul cel bun, ca să aveți o autorizație de construire pentru o clădire care să stea bine acolo, e utilizabilă, și oamenii se vor simți bine și cei care lucrează și cei care vor trăi acolo. Pentru că ați cheltuit bani mulți. Ăia mulți nu sunt în hârtii, în d-astea, banii mulți sunt în execuție.

Investitor: De acord, undeva la aproximativ șase milioane de euro

Cancer

Arhitect Cristina Herția: S-ar putea ca peste niște ani să-mi mulțumiți, pentru că acum nu vă dați seama, dar peste niște ani, privind în urmă, s-ar putea să îmi mulțumiți că v-am oprit să cheltuiți suma aia mare în ceva nedurabil, nerentabil, ca să nu-i mai pierdeți și pe ăia. Chiar dacă ne vom duce în instanță, într-o zi îmi veți mulțumi. O să veniți la mine și îmi veți spune „doamna Herția, îmi pare rău, vă mulțumesc că m-ați oprit să investesc șase milioane de euro în ceva ce nu... și că mi-am salvat ceva, cum să zic, ca să nu intrăm într-o zonă, mi-am salvat și bunăstarea familiei, nu financiară”. Sunt în acord cu credința creștină

Investitor: Chiar credeți că o să mor de cancer și mor copiii în accidente dacă continui cu asta?

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Nu știu eu căile Domnului, da

Investitor Gabriel N: Credeți așa?

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția:: Da, cred. Nu neapărat, poate că dumneavoastră, poate că, nu știu...

Investitor Gabriel N.: Dar de ce să se întâmple asta?

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția:: Pentru că sunteți în dezacord cu armonia acestei planete!

În momentul de față sunteți într-un grav dezacord!

Investitor Gabriel N: Cine ne impune această armonie?

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Noi! Dacă nu v-ați folosi doar creierul ci și sufletul, ați descoperi aceste legi nescrise. Sunt niște legi nescrise care țin de credințele noastre, de latura noastră frumoasă. Toți oamenii sunt dumnezei, dar unii nu și-au descoperit lumina. Vor să stea în întuneric acolo. Descoperiți-vă lumina și veți ști exact despre clădirea asta!

Lăsați legea, ascultați sufletul! Mergeți la biserică!

Investitor Gabriel N: Păi mi-a spus legea și proiectul

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Lăsați-o cu legea, legi făcut de nu vreți să știți de cine, și de manipulări făcute de nu vreți să știți de cine. Dacă nu vreți să ascultați sufletul

Investitor Gabriel N: Păi în momentul de față nu pot să-l ascult, deci din minutul unu am căutat să fac totul sută la sută legal pe aceste legi care dumneavoastră spuneți că nu mai sunt bune sau sunt vechi

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția:: Duceți-vă la o mănăstire, la un schit vechi, undeva, departe, și întrebați un preot, cereți-i sfatul!

Investitor Gabriel N.: Păi ce treabă are preotul cu treaba noastră?

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Cereți sfatul, cereți-i sfatul – părinte, fac bine, femeia aia e greșită, eu sunt greșit?

Investitor Gabriel N.: Părintele ăla știe de schitul lui, de unde să știe de proiectul meu?

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Dacă e adevărat va ști, știe mai bine decît noi doi, ei știu mult mai mult decât de imaginăm noi, ei văd

Investitor Gabriel N.: Eu nu o să merg, eu sunt o persoană cinstită, corect, continui să fiu, mulțumesc pentru sfat

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Eu mă mai duc, chiar dacă nu sunt o persoană religioasă, dar am eu niște criterii după care evaluez spiritualitatea oamenilor

Investitor Gabriel N.: Obiectivul meu este să mă văd, să nu pun presiune...

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Știu că nu sunteți un escroc, dar credeți într-o chestie falsă și rea. Și ați fost încurajat de diverși pentru că câștigau financiar

Investitor Gabriel N: Cine doamnă?

Arhitect-șef Ploiești Cristina Herția: Arhitecții, da, au câștigat bani

Investitor: Păi au muncit!

Notă: Acest material informativ poate reprezenta și un text didactic de tip „Oglindă”. Pentru toți funcționarii care lucrează cu publicul. Poate unii au o revelație și reușim să construim o lume mai bună :) Așteptăm opinii, reclamații și adăugiri cu situații similare la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Acest anunț este valabil și pentru doamna arhitect-șef, Cristina Herția, căreia îi vom publica și de pe Pământ și de pe Marte orice punct de vedere. Sebastian Ignat (proprietarul „fițuicii” Punctul pe Ignat și director Actualitatea Prahoveană)

Va urma

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time