Stenograme exclusive (III). Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „La valoarea mea, nu știu ce dracului caut în Ploiești. Probabil să împiedic asta!”
  • Citit 3206 ori

Stenograme exclusive (III). Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „La valoarea mea, nu știu ce dracului caut în Ploiești. Probabil să împiedic asta!”

Discuția surprinsă în stenogramele următoare a avut loc într-un cadru care ar trebui să fie unul profesional, în timpul programului de lucru al unui funcționar plătit de statul român. Un om vine în audiență pentru a-și debloca o investiție care aduce plus-valoare la bugetul local și locuri de muncă. De partea cealaltă, avem un reprezentant al autorităților care refuză avizarea unui proiect, în condițiile în care beneficiarul/investitorul deține toate avizele și autorizările cerute de lege și de normele aflate în vigoare. Toate.

Discuția surprinsă în înregistrări are loc între G. Năftănăilă, un investitor care intenționează să construiască un complex de locuințe în municipiul Ploiești, persoană care deține toate avizele și autorizările necesare și arhitectul-șef al Ploieștiului, Cristina Herția, care refuză să își dea semnătura finală de autorizare a proiectului, refuzând în repetate rânduri să motiveze în scris refuzul.

Primul episod link AICI

Episodul II link AICI

Background info:

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) din Ploiești a ieșit fulminant la rampă într-un mod caragialesco-grotesc, prin comportamentul celor care ar trebui să asigure, din pozițiile pe care le ocupă, prestări oneste și profesioniste beneficiarilor de servicii publice din Ploiești. În cazul de față, vorbim despre Urbanismul ploieștean, locul unde ajunge să se milogească orice nefericit din Ploiești care intenționează să își construiască, să dărâme sau să modifice orice tip de construcție pe raza municipiului-capitală de județ. Oglinda fidelă a batjocurii la care sunt supuși cetățenii care apelează la serviciile publice din Ploiești o puteți parcurge AICI și AICI.

Bonus info:

Video/Text LINK: ”Hotărârea este ilegală, dar o aplic pentru că este convenabilă” - Cristina Herția, arhitectul șef al Ploieștiului – sursa observatorulph.ro

Bonus info 2:

Video/Text LINK: ”Nu vreau să bag pe nimeni în pușcărie, dar dacă voi fi căutată...”, Cristina Herția, arhitect șef al Ploieștiului

Stenograme Episodul III:

(...)

Arhitect-șef municipiul Ploiești, Cristina Herția: Doamna Frâncu o să și-o fure urât, cred că o să-și termine cariera!

Asta nu e o construcție de bun simț, este monstrul din Loch Ness, profesional este o nenorocire, când mi-am dat semnătura pot să îmi închei cariera

Investitor G. Năftănăilă: Stimată doamnă, e foarte simplu pentru dumneavoastră, tot ce am făcut rău în proiectul ăsta...

Cristina Herția: Deci în vinerea aceea mi-a stat în gât, înțelegeți, în loc să mă duc și eu să mă relaxez, mi-a stat în gât povestea asta, dar sunt dispusă să o duc până la capăt. Eu tot nu o să semnez asta... suntem suma credințelor noastre, dincolo de orice. Dacă înșelegeți ce suntem. E ca și cum mi-ați spune să îmi reneg credința și să mă afiliez altei credințe. Credințele mele îmi spun că este interzis să semnez această autorizație. V-am spus, acolo pe terenul acela stă, hai să zicem, cum să vă spun, nu știu, se poate negocia pe suprafață...

Investitor: Dar aici e legea, nu suntem la piață să negociem!

Cristina Herția: Dar trebuie să construim normal, există niște norme de bun simț între vecini, de locuire pe planeta Pământ, ca să nu ne omorâm unii pe alții!

Investitor: Spuneți care dintre vecini, prin consultarea populației sau prin acordul notarial au spus contrariul!

Cristina Herția: Cum să spună, când lângă dumneavoastră crește un monstru?! Are tot interesul! De-abia așteaptă să vă dau autorizația, ca să vină imediat și el cu autorizația, să prelungească monstrul ăsta, să facă Casa Poporului, și după aia și ăla cu casa, și ălălalt cu casa!

Investitor: Probabil, dar unde este vina mea?

(...)

Cristina Herția: Înțelegeți că de la mine lucrurile se văd cu totul altfel, că avocații dumneavoastră nu mă intimidează niciodată?

Că poa să  vină primarul, poa să vină (neinteligibil), mă doare-n cot!

Investitor: Vă doare-n cot de lege, asta înțeleg!

Postul ăsta pentru mine e fix-chics

Cristina Herția: Nu, să vă semneze altcineva! Îmi dau demisia, postul ăsta pentru mine este fix chics, e fix chics! Mă angajez arhitect-șef oriunde vreau eu, și în străinătate! Am primar în Italia care m-a rugat să vin arhitect-șef!

La valoarea mea nu știu ce dracului caut la Ploiești, probabil să împiedic asta!

Investitor: Cine sunt eu să vă spun ce să faceți. Eu nu am nici un drept să vă spun ce să faceți, la valoarea dumneavoastră, vă cred! Dar dumneavoastră, personal, cu gura dumneavoastră mi-ați spus – Gabriel, depune documentația că eu îți dau autorizația...

Cristina Herția: Terenul e problema, această construcție pe acest teren, construcția dumneavoastră se poate face perfect pe un teren mult mai mare la o stradă largă

Investitor: Păi asta e ce am, doamnă, aici sunt eu

„Mi s-au zdruncinat creierii (...) Arhitecta este o prostituată în ghilimele”

Cristina Herția: Niciodată nu ați venit să îmi arătați – uite, doamnă, ăsta e terenul meu. Ca să mă șochez eu când mă uit, am fost șocată, mi s-au zdruncinat creierii, credeți-mă, când am văzut planul ăla, uite-așa mi-au făcut creierii, dacă eram slabă de inimă făceam infarct, dumneavoastră înțelegeți? Făceam infarct, domnule Năftănăilă, făceam infarct! Făceam infarct dacă eram slabă de inimă!

Investitor: Păi doamnă a văzut toată lumea dinainte...

Cristina Herția: Să fie sănătoși, știți câți specialiști avem în țara asta, pe bune, câți arhitecți, nu prostituate? Tot zece la sută!

Investitor: Vreți să spuneți că arhitecta care a făcut asta este o prostituată? Asta vreți să spuneți?

Cristina Herția: Prostituată în ghilimele, da!

Investitor: Nu este doamnă, este un profesionist

Cristina Herția: Un arhitect nu face ce zice beneficiarul, îl aduce acolo unde trebuie!

Investitor: Nu, face ce zice legea și ce permit normele și regulamentele și comisia dumneavoastră de specialitate. Și comisia dumneavoastră de specialitate,și oamenii ăștia sunt niște prostituate?

Cristina Herția: Nu, sunt ingineri... și nu...

Investitor: Doamnă, doamnă, spuneți niște lucruri care nu au legătură cu realitatea, sunt niște profesioniști puși într-o funcție să studieze proiectul, l-au studiat și nimeni nu mi-a găsit probleme. Dacă sunt probleme, dacă oamenii ăștia au greșit, dați-mi scris!

Cristina Herția: Acum înțeleg eu toate mișcările pe aici. Știți ce repede mă prind care cu cine și ce?

Notă: Acest material informative poate reprezenta și un text didactic de tip „Oglindă”. Pentru toți funcționarii care lucrează cu publicul. Poate unii au o revelație și reușim să construim o lume mai bună :) Așteptăm opinii, reclamații și adăugiri cu situații similare la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Acest anunț este valabil și pentru doamna arhitect-șef, Cristina Herția, căreia îi vom publica și de pe Pământ și de pe Marte orice punct de vedere. Sebastian Ignat (proprietarul „fițuicii” Punctul pe Ignat și director Actualitatea Prahoveană)

Va urma

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time