Dobre, Ganea și Botez, subiecte de bârfă în STENOGRAME EXCLUSIVE (II) / Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „ Care lege!? Asta nu e o lege! Este o hotărâre de consiliu, cel mai de jos act juridic!”

Dobre, Ganea și Botez, subiecte de bârfă în STENOGRAME EXCLUSIVE (II) / Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „ Care lege!? Asta nu e o lege! Este o hotărâre de consiliu, cel mai de jos act juridic!”

Continuăm seria stenogramelor care surprind discuții între G. Năftănăilă, un investitor care intenționează să construiască un complex de locuințe în municipiul Ploiești, persoană care deține toate avizele și autorizările necesare și arhitectul-șef al Ploieștiului, Cristina Herția, care nu vrea să acorde semnătura finală de autorizare a proiectului, refuzând în repetate rânduri să motiveze în scris refuzul. În stenograme apar numele viceprimarului Ploieștiului, Cristian Ganea, al primarului municipiului Ploiești, Adrian Dobre și este pomenit și consilierul George Botez. După cum se poate lesne observa, discuția capătă conotații penale, și nu vorbim despre abuzul în serviciu, așa cum lesne s-ar putea înțelege citind aventura descrisă episodic aici. Arhitectul-șef al municipiului Ploiești face o serie de aluzii legate de fapte aflate la marginea legalității. Primul episod link AICI

Background info:

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) din Ploiești a ieșit fulminant la rampă într-un mod caragialesco-grotesc, prin comportamentul celor care ar trebui să asigure, din pozițiile pe care le ocupă, prestări oneste și profesioniste beneficiarilor de servicii publice din Ploiești. În cazul de față, vorbim despre Urbanismul ploieștean, locul unde ajunge să se milogească orice nefericit din Ploiești care intenționează să își construiască, să dărâme sau să modifice orice tip de construcție pe raza municipiului-capitală de județ. Oglinda fidelă a batjocurii la care sunt supuși cetățenii care apelează la serviciile publice din Ploiești o puteți parcurge AICI și AICI.

Bonus info:

Video/Text LINK: ”Hotărârea este ilegală, dar o aplic pentru că este convenabilă” - Cristina Herția, arhitectul șef al Ploieștiului – sursa observatorulph.ro

Stenograme episodul II:

„Care lege?! Asta nu e lege, e o aiureală”

Cristina Herția: Ar arăta un oraș sufocat! Acela este bussines center, nu este locuit, mergeți la Tokyo! Am fost acolo, este centru de afaceri, nu locuiește nimeni! Japonezii au P plus 1 maxim.

Investitor G. Năftănăilă: Și toți japonezii trăiesc în P plus 1? Eu vin din Madrid și tot centrul este locuit și cu locuințe de 20 de etaje.

Cristina Herția: Deci Urban Icim, că am studiat autorizația de construcție. Am luat la mână tot ce e acolo. Blocul acela este o treime din suprafața dumneavoastră

Investitor: Eu am 1729, mi s-a permis să ocup 70 și am ocupat 60

Cristina Herția: Deci acolo dacă mi-ar veni autorizația lu Urban la semnat, nu mi-ar plăcea, nu sunt de acord nici cu aia, dar nu sunt atât de multe probleme, este o suprafață rezonabilă și are ieșire într-un mega-bulevard.

Investitor: Deci eu nu comentez proiectul altuia

Cristina Herția: Toate instituțiile vor da negativ

Investitor: Atunci mie îmi vor explica de ce mi-au dat pozitiv. Refuz să cred că toate instituțiile au greșit!

Cristina Herția: (se uită pe hârtiile Urban) 331 metri au ocupat la sol. Deci nici jumate, da?

Investitor: Deci, eu respect...

Cristina Herția: Ca idee, că monstrul acela care este un monstru, monstrul dumneavoastră  este de trei ori mai mare.

Investitor: Păi și terenul meu este de trei ori mai mare

Cristina Herția: Nu mă interesează. Deci pentru monstrul ăla trebuia să fie teren de un hectar

Investitor: De ce nu ne-o fi spus legea că trebuie un hectar?

Cristina Herția: Care lege!? Asta nu e o lege, asta e o aiureală pe care dacă aș putea să o abrog aș abroga-o de alaltăieri, dar nu pot. Este o hotărâre de consiliu, este ultimul act juridic, cel mai jos!

Investitor: Ok, dar eu ce trebuia să respect? Ăsta, bun, rău, de jos, de sus, nu am altul, nu?

Cristina Herția: Dar nu trebuie să vă duceți la limita lui?

Investitor: De ce nu?

Cristina Herția: Pentru că nu poți să rezolvi alte lucruri, circulație, calitatea vieții și sănătatea

Investitor: Toate sunt rezolvate...

Cristina Herția: Înseamnă că sunt inutile avizele, lasă-le dracului de avize.

Investitor: Doamnă, avizele eu l-am cerut și mi le-au dat dat fără nici o problemă!

„Acolo e un sanatoriu de nebuni! Utopia secolului”

Cristina Herția: Vă jur că dacă mi-ați da cu cinci mii de euro un apartament din ăla nu m-aș muta acolo. Acolo e un sanatoriu de nebuni. Un sanatoriu de nebuni o să fie! La dumneavoastră o să fie uite un monstru uite-așa, utopia secolului, sute de apartamente strânse într-un loc, o să ne sufocăm, o să murim!

Investitor: Dacă așa va fi, nu o să cumpere nimeni!

Cristina Herția: E, e lume multă care să cumpere fără să își dea seama ce i se întâmplă, știți câți cunosc?

Investitor: Chiar așa, toți să fie fraieri?

„Sunt mulți fraieri pe planetă! Am văzut pe Discovery de două ori!”

Cristina Herția: Îmi pare rău, sunt mai mulți fraieri pe planetă decât oameni conștienți. Vreți să știți procentul real? Ce ni se ascunde? Știți că există un medic pe care l-au scos de pe internet?

Am văzut pe Discovery de două ori, odată în reluare acum vreo zece ani.

Există un medic genetician britanic care s-a născut cu obsesia că există o genă a inteligenței. Și a descoperit gena real. Ne-a arătat teste. Cum s-au făcut, cum nu știu ce. Concluzia era dramatică, te naști cu ea sau nu. Deci nu poți să devii mai deștept decât te naști, Poți să devii mai educat, mai citit, dar diferența dintre inteligență și cum vreți dumneavoastră să spuneți este că inteligența poate creea ceva nou pe planetă. Restul sunt copy paste. Știți cum se termina reportajul? Într-un mod dramatic – nu am să pot să folosesc această chestie, pentru că înseamnă să mă întorc împotriva a 90 la sută din populație și să împart lumea în două, bucăți, deci v-am spus din Discovery, nu de la mine. E un mecanism foarte perfecționat de tâmpire gravă a copiilor inteligenți. Pentru că oamenii foarte inteligenți se simț singuri.

Investitor: Doamnă, aș vrea să mă centrez pe proiectul nostru. Vecinii mei permit proiectul...

Cristina Herția: Normal că permit, că vor veni imediat la autorizație.

Investitor: Cel din dreapta comisar șef de poliție, celălalt din spate arhitect.

Cristina Herția: (...) Nu vă avantajează nici un fel de acțiune în instanță

Investitor: Eu vreau din partea dumneavoastră scris ce nu am corect!

Cristina Herția: Știți că domnul Ganea e dispus să dea declarații?

Investitor: Foarte bine, dumnealui a votat proiectul acesta

Cristina Herția: A venit și un domn consilier de la comisia 4 și l-am întrebat care e taina că pe 21.10 comisia 4 dă aviz negativ și după o săptămână aceiași membri, fără domnul Botez, semnează o expunere de motive.

Investitor: Niciodată domnul Botez nu a venit în comisia 4

Cristina Herția: Și mi-a povestit domnul (...) noi ne-am opus

Investitor: Nu, în expunerea de motive spuneau că nu le place fațada și m-au obligat să aduc studiu de fațadă

Cristina Herția: Aveți două avize negative care invocă...

Investitor: Nu, vorbim despre fațadă, haideți să citim

Cristina Herția: Aia e ultima fațadă, iar cu studiul m-ați păcălit pe mine, a venit să facă presiuni Alina Frâncu, că mi-am adus aminte, am rememorat tot.

Investitor: Asta ar fi culmea

Cristina Herția: Deci eu de-abia venisem, pe 15 februarie, și cred că comisia aia 4 unde nu erați pe ordinea de zi trecuți

Investitor: Și ați intrat dvs

Cristina Herția: Pentru că doamna Alina Frâncu mi-a fluturat niște hârtii și mi-a zis că le-am făcut și vă rugăm că nu știu ce că ne grăbim și să decidem care variantă ne place. Totul la dumneavoastră este trișat, pare că e undeva pe planetă blocul ăla. Nu mi-a fost prezentat niciodată planul terenului, am martori. Vineri era pe masă această autorizație. Atât am făcut, m-am uitat la titlu și la teren (...) Este cea mai șocantă chestie din viața vieților mele. O să apărem pe toate televiziunile. În momentul în care veți săpa fundațiile, vom fi pe braking news.

Investitor: Doamnă oricum apăreți! Cine l-a obligat pe domnul Ganea să semneze?

Cristina Herția: Îi spun, domnul Ganea știți că crește un monstru, așa și-așa. Vă atrag atenția că există semnătura aici. Știți ce a zis domnul Ganea? Domnul Ganea nu este președintele comisiei de circulație

Investitor: Și a făcut o semnătură ilegală?

„Domnul Ganea e foarte supărat”

Cristina Herția: Nu a fost niciodată. A fost singura dată când l-a trimis primarul spunând că domnul Prună sau domnul Pană nu pot veni? Da?

Investitor: Credeți că domnul primar influențează proiectul ăsta?

Cristina Herția: Oricum nu domnul Ganea. Să știți că domnul Ganea e foarte supărat!  Când a aflat domnul Ganea acest detaliu, s-a simțit manipulat! A fost singura dată când primarul l-a rugat să țină locul președintelui. Dumneavoastră nu vi se pare bizar?

Investitor: Am fost de două ori în audiență la domnul primar, vreau să fiți bine informată pentru că ați făcut câteva afirmații inexacte...

Cristina Herția: Dacă v-ați dus cu caiețelele alea...

Investitor: Nu m-am dus cu documentația. Domnul primar m-a ascultat respectuos, nu îl cunoșteam, nu am nici un fel de relații cu omul acesta, odată m-am dus și la domnul viceprimar, nici pe dânsul nu îl cunoșteam, nu am nici un fel de relații nici cu dândul. La vremea respectivă, domnul Ganea m-a primit , m-a ascultat, a spus că e un proiect care pare legal și bun pentru Ploiești, am trecut prin comisia 4 care au spus că nu le place fațada, nu altceva, după care am schimbat...

Prerogativul de putere

Cristina Herția: Aștept ca instanța să îmi refuze expertiza. Aștept ca orice fel de instanță de pe lumea asta să se pună de-a curmezișul expertizei mele. Știți că am dreptul să refuz? Am niște prerogative de putere!

Investitor: Mă gândesc că da! Dar și să respectați legea! Asta e o altă obligație a dumneavoastră!

Cristina Herția: Și dumneavoastră trebuia să respectați legea!

Investitor: Dacă nu am respectat-o, dați-mi scris unde nu am respectat-o! Doamnă, dați-mi scris!

Cristina Herția: Ați citit avizul de sănătate?

Investitor: Doamnă, dați-mi scris că am trișat avizul de sănătate!

Cristina Herția: Știți ce zice? Vă spun eu! Exclusiv pe partea dinspre Palatul de Justiție nu aveți dreptul decât să construiți decât birouri!

Investitor: De ce?

Cristina Herția: Nu știu!

Investitor: Nu, asta nu spune!

Cristina Herția: Haideți să vă arăt

Investitor: Păi spuneți în scris asta!

Cristina Herția: Nu! Păi spuneți că ați citit avizele! Nu le-ați citi!

Investitor: Le-am citit, mai mult le-a citit și comisia de avizări și de autorizări și este foarte simplu: Gabriel, ai trișat avizul, dați scris! E foarte ușor din partea dumneavoastră, dați-mi scris!

Cristina Herția: Nu!

Notă: Acest material informative poate reprezenta și un text didactic de tip „Oglindă”. Pentru toți funcționarii care lucrează cu publicul. Poate unii au o revelație și reușim să construim o lume mai bună :) Așteptăm opinii, reclamații și adăugiri cu situații similare la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Acest anunț este valabil și pentru doamna arhitect-șef, Cristina Herția, căreia îi vom publica și de pe Pământ și de pe Marte orice punct de vedere. Sebastian Ignat (proprietarul „fițuicii” Punctul pe Ignat și director Actualitatea Prahoveană)

Va urma

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time