Rubrica Horoscop. Cristina Herția, arhitectul-șef al Ploieștiului, dă avize de urbanism doar dacă pică Saturn călare peste Marte-n post

Rubrica Horoscop. Cristina Herția, arhitectul-șef al Ploieștiului, dă avize de urbanism doar dacă pică Saturn călare peste Marte-n post

Lumea zodiilor și a astrelor nu va mai fi niciodată la fel de când, la 500 de ani de la declanșarea Revoluției Științifice, în funcția de Arhitect-șef al Direcției Generale de Dezvoltare Urbană a municipiului Ploiești a ajuns stimabila doamnă Cristina Herția. Am început textul cu o mică incursiune în istoria evolutivă a umanității ca să înțelegem că, în ciuda factorilor care ne-au marcat coborârea din copac, propulsându-ne abuziv în vârful lanțului trofic în PREA scurt timp, există între noi semeni care țin cu dinții de tradiție.

De exemplu, acest text nu ar fi existat niciodată dacă subsemnatul nu ar fi avut în posesie două urechi, doi ochi, un telefon mobil și o apetență pentru bârfe și informații subterane (un fel de noroc al prostului, firește) - o dovadă în plus că de la Cristofor Columb care marca locurile libere de pe harta lumii (Omul a murit fără să știe că descoperise un nou continent, confundând America cu Indiile) cu monștrii marini sau cu semne zodiacale dubioase, a trecut ceva timp, plus câteva fuziuni nucleare. Acest fapt nu o împiedică pe doamna arhitect-șef al municipiului Ploiești să se aplece cu toată seriozitatea către astre, mai ales când trebuie să depună un minim efort pentru dezvoltarea și bunul mers al comunității locale, după cum scrie și pe frontispiciul instituției pe care o păstorește.

Aud că doamna Herția te privește în ochi și nu-ți semnează cu lunile de zile actele dacă nu simte în tine o aură zodiacală potrivită. Mai pe scurt, dacă doamna e într-o perioadă de Saturn a lunii, iar pe cetățeanul care vrea să-și repare casa îl trece o cufureală în Mercur, de prost ce e, aleluia avizul!

Sigur că dacă vrei rigoare germană te muți în Germania, nu stai pe-aici, să ajungi bătaia de joc a unor funcționari care trec efemer și zodiacal prin Venus, Mercurul mamii lor!, totuși înțeleg că după bătaia de joc aplicată, există și o Fecioară în Retrograd care îți îndreaptă pașii către un cabinet de arhitectură magic care îți rezolvă toate problemele ca în Germania, în câteva zile, după ce ai stat ca prostul ignorant în Marte fără să ai viziune de perspectivă și să intri în Brahmanul venerat de tipe ca doamna arhitect, care în limbaj autohton se numește și Cercul Încrederii. „Ești hindus cu mine, sunt hindus cu tine, dă-te-n ezoterismul meu de contribuabil” - iată o deviză potrivită pentru a contura doar un început de știre care include multă bătaie de joc și abuzuri cosmice. Poate revin.

Sebastian Ignat / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time