Cât de bolnav a fost senatorul Șerban Nicolae când era mic și cât de mare s-a făcut azi, când e ditamai boul

Cât de bolnav a fost senatorul Șerban Nicolae când era mic și cât de mare s-a făcut azi, când e ditamai boul

Este decembrie 1989.

În primele ore de Televiziune Română Liberă, crainicul comunist George Marinescu care își ceruse scuze că mințise poporul cu televizorul timp de 20 de ani îl întâmpină pe un bătrânel la ușa studioului 4, unde Ion Iliescu tocmai își făceau intrarea în viețile noastre. Bătrânelul este Ion Gavrilă Ogoranu, simbolul rezistenței armate anticomuniste. După ce se prezintă, Marinescu îl întreabă, tâmp sau cinic: „Contra cui ați luptat acolo, în munți”? După care bătrânelul pleacă, nefiind lăsat să adreseze și el câteva cuvinte în „televiziunea liberă”, unde Ion Iliescu pregătea scena pentru ceea ce trăim azi. Pentru toți mizerabilii care ni se perindă azi prin fața ochilor. 

Este octombrie 2017,

iar unul dintre emanații lui Iliescu se afirmă într-un mod firesc pentru grotescul epocii. Astăzi, după 27 de ani de ticăloșire și degradare a societății, Șerban Nicolae nu înțelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunişti din munţi. Ba mai mult, îi acuză că au acționat împotriva intereselor României.

Mi-a înghețat sângele în vene când am ascultat enormitatea. Atâta mizerie, atâta iz porcesc rezidă din lăturile aruncate de acest îngălat încât gândul unui om cinstit nu poate procesa.

Din atrocitatea debitată (LINK) rezultă, de fapt, același cinic  „Avem tot ce ne trebuie” de după Colectiv scos pe gură de colegul de partid al lui Nicolae, domnul fost ministru Bănicioiu. Din privirea lui Șerban Nicolae se reflectă nimicul și stricăciunea în care am ajuns să trăim, o junglă înapoiată în care ne-au tras acești indivizi picați parcă de nicăieri, inventați de vreo galaxie concurentă care vrea să ne grăbească implozia. Nu sunt pesedist, nu sunt liberal, nu sunt nici verde nici albastru nici roz. Însă asemenea atrocități nu pot fi lăsate să treacă.

Carevasăzică, Șerban Nicolae nu înțelege pentru ce au murit oamenii ăia în munți. Șerban Nicolae nu înțelege de ce i s-au smuls, cu cleștele, unghiile Elisabetei Rizea. Ba mai mult - Șerban Nicolae nu uită să adauge și o îndoială cu iz de filosof de cârciumă, cum că stăpânul rus nu ar fi neapărat mai puțin bun decât stăpânul american (!). Șerban Nicolae l-a scos din pușcărie pe martirul senator Cătălin Voicu cu Mercedesul S Klasse, ca pe un boss capitalist, nu cu vreo Volga cinstită și tovărășească. Pentru că borfașilor emanați de Iliescu le place, de fapt, luxul capitalist, sunt leșinați după el. Ăștia nici măcar bolșevici serioși nu pot fi, atât de stricați și căzături morale sunt.

Șerban Nicolae este oglinda societății de azi, dar poate fi și țiganul din 1952 care târa corpul inert al lui Mircea Vulcănescu pe holurile Aiudului, înjurându-l de mamă. Șerban Nicolae putea, cu ușurința lucrului făcut cu plăcere, să smulgă el unghiile Elisabetei Rizea. Șerban Nicolae poate fi orice.

Acest tip ne e senator în 2017.

Șerban Nicolae a captat total atenția publicului odată cu inițiativele sale legislative cu scopul de a-i scoate din închisoare pe cei care au comis fapte de corupție.

Senatorul PSD, care este și președintele Comisiei Juridice, s-a făcut de râs și după ce a refuzat să părăsească un apartament pus la dispoziție de RAPPS în perioada în care a fost consilier al președintelui Ion Iliescu. Acesta plătea lunar doar 400 de lei ca și chirie pentru un apartament cu o suprafață de 150 de metri pătrați. Sigur, Nicolae, împreună cu soția, dețin o vilă de 300 de metri în Voluntari. Totuși, erau milogi la stat pe 400 de lei pe lună. Nu o să vă spun că și soția lucrează tot la stat, că poate femeia n-are nici o vină. Poate chiar îi pare rău acum, când citește rândurile astea și are o sclipire gen: „Bă Șerbane, tu realizezi că rămâi în istoria țării tale ca un bou sinistru?”. Sau poate că nu, cine știe?

Cine este Ion Gavrilă Ogoranu puteți citi și aici https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Gavril%C4%83_Ogoranu sau Portretul Luptătorului la Tinerețe sau google

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time