Din lipsă de fonduri, SGU Ploiești angajează raw vegani la Spații Verzi, care vor înlocui trimerele învechite
  • Citit 862 ori

Din lipsă de fonduri, SGU Ploiești angajează raw vegani la Spații Verzi, care vor înlocui trimerele învechite

Primăria Ploiești a inițiat un program-pilot prin care va înființa, în cadrul Departamentului Spații Verzi din cadrul SGU, o divizie de intervenție rapidă formată din câțiva raw vegani care vor fi lăsați liberi prin giratoriile de pe raza municipiului, ca să pască iarba excedentară. Ideea i-a venit primarului Adrian Dobre în timp ce mânca o ciorbă de ștevie la restaurantul Corso din centrul municipiului. (Foto exclusiv cu unul dintre utilaje)

„Fiind un om cu inițiativă, domnul primar a comandat un studiu de fezabilitate din care a rezultat, clar, că se fac economii importante la buget. Comparativ cu un trimer, un raw vegan este mult mai eficient, nu bea și nici nu se strică”, a explicat city-managerul Teodora Marin în timp ce mesteca o șaorma cu de toate în fața Direcției de Urbanism Ploiești.

„Cel mai greu ne-a fost să le explicăm raw veganilor faptul că râmele sunt inofensive. De fiecare dată când dau cu nasul de o râmă prin iarbă, se tăvălescu prin giratoriu urlând că ei nu consumă carne. Asta e, mai sunt și deficiențe, niciun utilaj nu este perfect, mai ales când vorbim despre soluții smart. Că doar suntem smart city, nu?”, explică viceprimarul Cristian Ganea, privind cu jind la un tuia din fața primăriei. Contactat de reporterii punctulpeignat.ro, celălalt viceprimar, George Pană, a susținut și el o poziție clară și cuprinzătoare în acest sens: „Da”.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time