Exclusiv: Momente unice din filmul revenirii lui Mircea Cosma la conducerea PSD Prahova. Teatru scurt.

Exclusiv: Momente unice din filmul revenirii lui Mircea Cosma la conducerea PSD Prahova. Teatru scurt.

Ora 09.12 AM: Pisica organizației județene a revenit la sediu, după o noapte la Sky. Puțin amețită de la băutură și oboseală, a ignorat-o pe Argentina Costache care stătea singură, la o masă, cu capul în mâini. Pisica a adormit impasibilă, nu înainte de a trage două vânturi prevestitoare de ceva rău. Argentina ridică capul, trăgând și ea un vânt: era furtuna care prevestea dezastrul!

Ora 09.13 AM: Tăcerea din sediul județean al PSD este răscolită de un urlet - din biroul secretarului general al organizației se auzi un hohot. Ușa se dă de perete, iar Rareș Enescu iese cu ochii tumefiați de plâns, fluturând o hârtie de fax în mână: „Uite, Tina, uite ce scrie aici, uite, uite!”.

Tina, Rareș și pisica buimacă citesc, pe nerăsuflate, faxul care poartă antetul Delegației Permanente. Brusc, lui Rareș îi apar prin fața ochilor lungile zile de vară dinaintea Bacalaureatului, când citea, pe sărite, clasicii literaturii românești: „Pre mulți am să popesc și eu!”, murmură, tulburat, secretarul general.

Agitat, se învârte în jurul mesei, repetând obsesiv câteva nume, aparent întâmplătoare: „Apostolache, Săniuță, Cosma, Săniuță, Cosma, Apostolache, Cosma, Cosma, Cosma…”. Argentina, bărbată, îl ia de guler și îi cârpește un dos de palmă: „Revino-ți, poate e o glumă proastă de la organizația Teleorman, așa ceva nu este posibil!”.

Rareș cade, transpirat, pe un scaun, cu capul în mâini: „Cine m-a pus, dracu, dracu m-a pus!”.

Ora 09.14 AM: Ușa partidului se dă de perete: „Che cosa fare, panaramelor” – este chiar el, în carne și oase!

Rareș sare în picioare, scaunul se dărâmă cu un sunet metalic: „Să trăiți domnule președinte Mircea Cosma, adevăratul lider al inimii mele vreau să vă raportez că…”.

Cosma dă a lehamite din mână: „Il tradittore, marș după o ciocolată caldă, no voglio ti vedere!”. Rareș dispare, tremurând

„Stimate domnul Cosma…”, începe Argentina, puțin nesigură. Cosma o întrerupe: „Signora, basta, basta, dove se mio carro Daniel?”. Tina: „E pe drum, s-a rătăcit la Ceas, dar are GPS pe telefon și găsește sediul, s-o fi oprit puțin pe la Mercur, că avea un pont în Liga 1”.

Ora 09.59 AM: Senatorul Daniel Savu intră în sediul. „Dragă Mircea, vreau să tă felicit păntru dăcizia pă care ai luat-o dă a reveni, că mă săturasem dă cheltuielile astea cu județul…”. „He, he, bine, bine, Dane, bei o cafea, să-l trimit pe Rareș, he, he, he?”. Savu a lăsat capul în pământ, gânditor.

Ora 14.00 PM: Conferință de presă: "Nu am avut ce să votăm pentru că nu era nimic de votat. Am luat act de decizie. Eu am revenit pentru că, normal, deţin această funcţie doar pentru că era domnul Cosma autosuspendat. Am semnat o hârtie amândoi şi cu asta s-a terminat" – declarație Daniel Savu.

Între timp, dintr-un birou se auzi, din nou, un plâns în hohote…

sebastian ignatAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Notă: Pamflet. Faptele politice, dar și cele apolitice, pot suferi modificări. În funcție de imaginația bolnavă a subsemnatului.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time