Cine zicea că efectul caniculei e de neglijat? Intrați la PNL în sediu, să vedeți dezastru!

clownDacă sunteți foarte ocupați și nu aveți timp de vizitat, cu copilul, Grădina Zoologică Bucov, puteți alege o opțiune alternativă de petrecere a timpului liber, într-un mod agreabil. Foarte aproape de voi, în centrul Ploieștiului, puteți beneficia de un ambient exotic, cu Brătianu pe perete și cu aer condiționat, la o chirie modică de la primărie, în sediul PNL Ploiești. Acolo, în cămăruțele alea mici și înghesuite, se aglomerează o faună colorată, veselă, plină de bipezi cu carnet de partid. Totuși, de preferat, mergeți fără copil, să nu-l stricați de mic. Și încă ceva: nu hrăniți locatarii cu banane, că se bat pe ele. De ce?

D-aia:

Sfârșitul de săptămână i-a prins pe liberali cu erecția ideologică în mână, răstindu-se, prin sediu, unii la alții, pe motiv de Primăria Ploiești. Știu, veți spune că alegerile sunt anul viitor. Adică peste un an. Însă cine să își amintească astfel de detalii, mai ales atunci când avem trei candidați (interni) care se visează, deja, executivi la etajul trei al Palatului Administrativ.

Povestea nostimă încărcată cu un grad ridicat de retard include doi actori principali care s-au contrazis în sediu, pe motiv de „susținere”.

Doctorul Dan Oprea și vicepreședintele Marius Fenichiu s-au încruntat doctrinar unul la celălalt. Brrr!

Acești oameni deprind, de la o zi la alta, o dexteritate crescândă de a-și disputa nimicul.

Figurile sunt și ele grăitoare, așa că mă voi apleca, preț de câteva secunde, asupra lor. Fenichiu – privire dură, de liberal dârz, chel și intransigent. Oprea, din contră, ciufulit și gata, în orice secundă, să-l opereze pe Fenichiu de ceva. De orice!

Discuțiile contradictorii dintr-un birou județean înființat ad-hoc s-au învârtit, așa cum spuneam, în jurul susținerii pe care cei doi o cer colegilor, fiecare dorindu-și nominalizarea pentru candidatura, din partea partidului, la Primăria Ploiești.

Sigur, ar mai fi al treilea candidat, actualul senator Andrei Volosevici, care se ține departe de grădinița asta colorată.

Mediatic, lucrurile stau așa:

  1. Volosevici (pagină Facebook) propunere aproape zilnic câte un subiect de actualitate, care vizează în mod direct probleme cetățenești, propune soluții, analizează punctual probleme administrative ale Ploieștiului.
  2. Marius Fenichiu (pagină Facebook) duce gunoiul ploieștenilor sub sloganul „Schimbăm Ploieștiul” (cu toată simpatia, domnule vicepreședinte, vă mutați de aici? Cu ce îl schimbați? Câmpina, Breaza, București?).
  3. Cât despre doctorul Oprea (pagină Facebook), domnia sa apare pe Facebook doar ca să ne spună că este chirurg. Felicitări și… cam atât!
Revenind la „scandalagii”: cei doi luptători, Fenichiu și Oprea, participă la competiție, din motive complet diferite.

Fenichiu din convingere (are el surse sigure că îl iubesc ploieștenii), iar Oprea, din motive de lipsă de experiență politică – cineva, pitit pe sub birouri, moare de râs.

Este un fapt emblematic pentru liberali, specific regnului. Oamenii sunt amețiți încă din fașa politică. Imaginea zoologică este completată de proaspăt-întorșii în sânul PNL, pe numele lor de pacient Virgil Guran și Paul Dumbrăvanu.

Imaginea pe care o vând publicului, într-o formulă deloc comercială pentru electorat, ne arată că liberaloizii joacă în alt film.

Urmează, probabil, episodul cu gumă pusă sub fund și palme după ceafă (Fenichiu e țintă sigură) la intrarea în sediu.

Grădinița vine dintr-un fapt evident și sută la sută valabil: PNL câștigă Ploieștiul fluierând cu Volosevici candidat. În rest, despre ce discutăm – competiție internă ca să ce, băieți?

Competiția internă în care se va descoperi că apa e udă și că de la bun început exista, de fapt, un singur candidat relevant are, însă, un mare minus pentru PNL: se sabotează bătălia pentru Consiliul Local Ploiești – bătălia la fel de importantă ca și cea pentru Executiv.

Prin scandal, nu te mai concentrezi pe realitate, care trebuie să includă deja, în mod obligatoriu, o strategie care obligă la o coeziune autentică pentru bătălia de anul viitor.

Fără un consiliu local majoritar, PNL dă degeaba un primar dornic să facă ceva pentru oraș. Iar datul la gioale nu se va opri a doua zi după ce capetele înfierbântate, încurajate acum să dea din coate, vor suferi surpriza vieții lor.

Însă cine să se gândească la strategie, când politica autohtonă este o creșă cu maimuțăreli veritabile?

Și cu maimuțe, am zis!

sebastian ignatAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

(0 voturi)
close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time