Uite că se poate! Administrația ploieșteană a rezolvat ultima problemă a orașului
  • Citit 400 ori

Uite că se poate! Administrația ploieșteană a rezolvat ultima problemă a orașului

De la 2000 de kilometri depărtare o veste pe care cred că mulți o așteptați mi-a atras atenția și m-a făcut să mă bucur că sunt ploieștean. Da, deci se poate! Acu, dacă trece și covidu, Smiții din Anglia, Hanșii din Germania, Pierrii din Franța, Van Gohii din Olanda și chiar cioplitorii de bumerange din Australia, vor striga în cor că cea mai mare dorință a lor e să vină în valuri și să viziteze orașul ”aurului negru”. Și le vor explica rudelor, prietenilor și necunoscuților întâlniți la coadă la supermarket că obiectiv turistic mai bun de vizitat nici că nu se mai există pe lumea asta. Taj Mahal? Neee. Piramidele? Niște vechituri. Parisul? Fii serios, mon cher. Ploieștiul. Ăsta e noul trend pe radarul oricărui turist care se respectă străbătând lumea cu rucsacul în spate, cu camera foto de gît și selfie stickul în buzunar.

Că totul era rezolvat la Ploiești. Străzile pavate numai cu marmură de Porche Carerra. Transport în comun invidiat de japonezi care au zis că aruncă la gunoi bulet trainul, curățenie invidiată de farmaciile occidentale, viață culturală și sportivă cum numai în basmele lui Grimm Brothers mai găsești.

Un singur lucru mai trebuia făcut pentru ca valurile de turiști ce se pregătesc să tsunamizeze ploieștiul să fie mulțumite. Demolarea tarabelor din Centrul Civic. Că erau unii acolo de vindeau cărți, dacă vă vine să credeți așa ceva. Mai era și niște oameni, băștinași ce jucau șah. Să te ia cu tremurici și rău de la stomac. Păi neamțul când vine la Ploiești, caută povestiri și nuvele sau să soarbă cu muțumire o bere rece? Englezu vrea un uischian, un gin, nu să citească poezii.

De-aia m-am bucurat când am văzut că primăria s-a lăudat că, gata, ultima piedică în calea dezvoltării orașului a fost înlăturată.
Da, știu, în ultima perioadă zona arăta jalnic. Se putea remodela și lăsa buchiniștii mai departe acolo. Dar în fața buldozerului, cărțile trebuie să tacă. Iar când zona va fi plină de terase, pub-uri, trattorii și alte locații de cultură, să se dea un HCL ca fiecare ploieștean care servește ceva să-și aducă o carte de acasă. Poate să fie și de telefoane că oricum nu prea mai contează.

Așa e când unii care iau hotărâri din astea au citit doar suprizele Turbo și alea când se plictiseau. În rest să auzim de bine că de rău ne-am săturat. Și nu uitați, pregătiți-vă că vin turiștii.

Lucian Rădulescu

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time