Nu m-ați gazat degeaba leprelor!
  • Citit 567 ori

Nu m-ați gazat degeaba leprelor!

Aflu, de la 2000 de kilometri, cu scârbă și stupoare că DIICOT clasează dosarul violențelor din 10 august. Faptul că am fost gazat de șapte ori, chiar dacă în naivitatea mea credeam că legitimația de presă îmi oferă o oarecare protecție și modul cum slugile cu pulane ale lui Carmen Dan au acționat împotriva unor oameni pașnici a fost motivația de care aveam nevoie ca să părăsesc România. 

Nu vreau să mă compar cu cei din anii 90, dar mulți și-au luat scârba de sistem și au pus-o lângă dorul de țară când au plecat din România dumă mineriada din iunie 1990. Probabil au simțit la fel ca mine, poate mai mult. Am văzut abuzul dus la extreme și cinismul și o ură de neînțeles a așa ziselor forțe de ordine care au atacat tot ce se putea ataca doar pentru că urmașii celor care au furat democrația în anii 90 să poată să se creadă stăpâni pe o moșie care nu va fi niciodată a lor.

Azi aflu din presă că dosarul s-a clasat. Că de fapt m-am gazat singur și m-am panicat ca prostul când responsabilul de la magazinul din Piața Victoriei unde eram adăpostiți de gaze ne-a scos pe ușa de marfă și ne-a zis să nub stăm acolo că o să ne prindă jandarmii ca într-o capcană și o să ne toace. Nu erau mineri, nu trupe sovietice de ocupație, Jandarmeria Română care gaza și dădea în stânga și dreapta de parcă erau la un derby dintre Dinamo și Steaua unde ultrașii se băteau parte în parte.

Am ajuns dimineața pe la trei acasă și am dormit în șezut pentru că dacă mă lungeam aveam impresia că mă sufoc. Și atunci am zis, GATA!, plec din țară. Și am plecat. Și am crezut, încă sunt naiv, că totuși se va face dreptate. Dar vorba aceea: dreptate, ochii plânși (de la gaze) vor să te vadă.
Nu vom vedea nimic, țara asta nu mai are nicio șansă.

Dar nu m-ați gazat degeaba leprelor, n-ați făcut decât să mă motivați să-mi fac altă viață în altă țară. Și pentru asta vă mulțumesc. V-aș și blestema, dar nu uitați, roata se întoarce. Succes DIICOT, succes guvern PNL, succes Jandarmeria Română. Și #plăcuțesuedezepsd.

Lucian Rădulescu

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time