Avertismentul medicilor: Practicată în exces, politica orbește!
  • Citit 876 ori

Avertismentul medicilor: Practicată în exces, politica orbește!

Practicarea cu regularitate a politicii poate duce la orbire, avertizează un studiu de ultimă oră al cercetătorilor prestigiosului institut de politici în aer liber Manuel Cantacuzino din Mizil.

Oamenii de știință în sănătate politică subliniază că politica poate reprezenta un viciu dăunător care duce nu numai la penitenciarul Rahova, ci cauzează și defecte de viziune asupra realității, după ani de zile de practică intensivă.

„În Prahova majoritatea aleșilor sunt obsedați de politică. Se vede pe fețele lor – acele priviri pierdute, bovine, pe care se citește cretinismul; este evident că fac politică de mai multe ori pe zi, ca obsedații, de parcă au intrat zilele în sac. Niște politicieni!”, răbufnește un reputat analist politic prahovean al cărui nume momentan ne scapă.

Există și voci care încurajează politica!

O parte a comunității medicale consideră politica doar o exprimare normală a puținelor idei din capul aleșilor, fără riscuri de contaminare, atât pentru politicieni cât și pentru politiciene.

„Politica nu produce injurii fizice, nu dăunează organismului decât dacă e practicată cu bâta sau levierul, asta în cazul obsedaților de politică. Politica poate fi practicată cu moderație pe tot parcursul vieții politicianului, ca parte a comportamentului firesc în politică. Doar poporul pierde – asta e și normal, că doar nu poate fi toată lumea politician notoriu”, explică Hanibal Anton, cercetător în politici publice de la Mizil.

Opinii contra politicii

Anumite religii și culturi se opun practicării politicii sau chiar o consideră un păcat. În cazul celor cu obraz fin – foarte rari în lumea politicienilor – practicarea în exces a politicii poate conduce la sentimente de vinovăție sau rușine în legătura cu acest comportament. Nu este și cazul politicienilor români, care practică politica cu amândouă mâinile, acestea fiind, de altfel, și singurele ustensile de exprimare ale puținelor idei cu caracter politic care le trec prin mințile lor obsedate de politică.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time