Hei, tramvai, cu DNA și tras de cai. Detalii ucigătoare pentru bugetul Ploieștiului

Tramvai_ploiestiColegii de la observatorulph.ro scriu despre unul dintre motivele pentru care au fost sistate dispozițiile de lucrări la liniile de tramvai de pe traseul 102, tronsonul intersecția Nord - Gara de Vest, Ploiești. Articolul AICI. Motivul principal ar fi că executantul nu a fost plătit. Vin controalele la Primăria Ploiești, iese urât.

Foarte urât!

 

Pentru că, în plus:

pe lângă lipsa plăților, mai există o problemă - aceasta a fost prezentă încă de la început, imediat după câștigarea licitației pentru acest tronson. Liderul de asociere, Tancrad, a venit vesel la semnarea contractului, uitând, din câte știu eu (și nu numai eu, desigur) să deschidă o gură mare și să spună că una dintre firmele aflate în asocierea care a câștigat licitația a decedat prin faliment.

Nenorocirea s-a întâmplat exact în intervalul acesta de timp - la data licitației, firma respira, însă până la momentul semnării contractului a intrat în faliment. Fapt nu numai trist, din păcate, că dacă era doar atât mâncam toți o colivă, ne beam mințile la parastas și fiecare la casele lui.

Din păcate pentru ploieșteni, faptul că s-a lucrat în toată perioada  cu o societate din asociere care era decedată contravine normelor în vigoare - astea inventate de UE care are prostul obicei să finanțeze doar dacă se respectă un set de condiții legale. Așadar, este posibil ca reprezentanții Primăriei Ploiești să se fi prins de combinație fiind speriați de tanti UE care, în astfel de situații, vrea banii înapoi până la ultimul eurocent.

Problema e că,

dacă puricarea documentelor va aduce concluziile astea urâte, nici nu mai contează că s-au plătit sau nu bani, situația fiind identic de maro în ambele variante, care sunt doar două.

1. Nu s-au dat bani, însă UE constată că executantul a lucrat încălcând regulile și retrage finanțarea pe tronson, șantierul rămânând să fie executat pe banii Ploieștiului, adică în alt secol.

2. S-au dat niște bani, UE îi va lua înapoi, șantierul rămânând la fel de rânjit și neterminat, urmând ca, la fel ca la punctul 1, ploieșteanul să plătească din buget propriu terminarea lucrării. Adică tot în alt secol.

Câh! Încep să cred că era mai romantic și liniștitor cu liniile alea ondulate lăsate moștenire de nea Nicu...

sebastian ignatAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time