De câțiva ani, tipul ăsta se împleticește zilnic prin centrul Ploieștiului, iar vara umblă în pula goală printre mămici și copii, pe Republicii. Iar pe statul român îl doare tot fix în pulă
  • Citit 1783 ori

De câțiva ani, tipul ăsta se împleticește zilnic prin centrul Ploieștiului, iar vara umblă în pula goală printre mămici și copii, pe Republicii. Iar pe statul român îl doare tot fix în pulă

Dacă ai fi polițist, procuror, jandarm sau medic la psihiatrie, iar copilul tău de 5 ani ar vedea, zilnic, pe stradă, un nene care urlă, aruncă pungi cu gunoaie pe trotuare și înjură umblând haotic în pula goală prin fața ta, sunt sigur că te-ai fi simțit lezat, nu? Să te întrebe copilul „Tati, nenea ăla de ce volbește ulât și ne alată puța?”. Ai fi fost nițel indignat, nu? Ai fi aplicat legea. Cum să vadă copilul tău sau nevasta ta așa ceva? Cum să se simtă deranjată în halul ăsta de fiecare dată când iese la plimbare, pe stradă, pe bulevardul Republicii din Ploiești - asta ca să luăm un exemplu, așa, la întâmplare?

Dacă, însă, niște cetățeni care se plimbă civilizat cu copilul lor de mână, sau în cărucior, și ar fi zilnic martori la tiparul de comportament de mai sus, ar sesiza așa ceva organelor, te-ar durea în pulă, nu? Fiindcă pe mașina ta scrie „Siguranță și încredere” la mișto, pentru săracii care mai cred în vrăjelile turnate de pe gât de un stat falimentar populat de o birocrație hulpavă care iese în stradă doar când i se taie salariile sau bonurile de masă.

Tipul din imagine se plimbă, haotic, de câțiva ani, pe arterele principale ale Ploieștiului. Este vizibil tulburat, umblă printre mașini, l-am văzut prin sensul giratoriu de la Catedrală de nenumărate ori, umblând printre miile de mașini aflate în trafic - numai o minune l-a scăpat de vreo capotă mai grăbită. Vara se plimbă, așa cum ziceam, pe Republicii. Zilnic înjură, zilnic umblă dezbrăcat, printre oameni normali care feresc privirile copiilor și trec grăbiți mai departe. Poliția ridică din umeri - cică n-are ce să facă. Autoritatea statului n-are ce să facă. Ne putem imagina așa ceva în anul 2019, în UE, nu în vreun stat african? Dacă suni la 112, aproape îți iei amendă, că îi deranjezi pentru „nimicuri”.

Dacă apelezi la statul care, așa cum ziceam în speța de mai sus, nu te apără, te și amendează, că ești nesimțit și vrei să fi apărat. Poate nu știați, dar tipul face slalom printre benzile de circulație exact în fața noului sediul al Primăriei Ploiești, păzit de polițiști locali, iar la 200 de metri este sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Aia e. Mă întreb ce s-o întâmpla cu maimuțele bete și maneliste de prin, să zicem, cartierul Mitică Apostol. Sau prin alte cotloane ale județului apărate de vajnicii sectoriști comunali, sau cum s-or numi polițiștii din mediul rural. Tipul ăsta nu este un simplu om tulburat. este sistemul. De fapt, nu tipul ăsta îți arată pula ție și familiei tale, ci statul ăsta plin de sinecuriști analfabeți și lipitori de afișe.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time