Dragă domnilor Manea și Vaida (Poliția municipiului Ploiești, Poliția Locală Ploiești),
  • Citit 2332 ori

Dragă domnilor Manea și Vaida (Poliția municipiului Ploiești, Poliția Locală Ploiești),

Această scrisoare deschisă nu reprezintă neapărat un reproș (o ceartă) sau un alt tip de mesaj menit doar să producă audiență. Am fost obligat, oarecum, să specific acest detaliu nu neapărat pentru domnul Manea, cât mai ales pentru domnul Vaida, pe care îl bănuiesc că își imaginează niște lucruri despre subsemnatul care nu au legătură cu adevărul, ci mai degrabă cu domnul Prună, dar ăsta este alt subiect.

Așadar, dragă domnilor, îmi doresc ca acest scurt mesaj pe care doresc să vi-l adresez să fie perceput într-un spirit constructiv și nimic mai mult.

Percepția generală a publicului legată de serviciile de siguranță și ordine publică pe raza municipiului Ploiești este foarte proastă. Nu o luați personal, că mi-aș dori să vă povestesc că e bine, însă nu e!

Am fost în parcul Mihai Viteazul cu fiul meu. Am stat acolo o oră. În decursul acestei ore s-au desfășurat următoarele evenimente:

Niște cetățeni beau băuturi alcoolice la unul dintre foișoarele amenajate de belgienii de la Alinso, vorbind tare, înjurând și amenințându-se cu bătaia. În acest timp, pe lângă ei treceau mame și bunici cu copii mici, evitând zona și punând mâinile la urechile copilașilor. În interiorul locului de joacă, alți doi cetățeni de etnie rromă vindeau niște bețe cu leduri, marfa fiind întinsă în mijlocul locului de joacă, cei mici trebuind să evite zona, sau să fie trași de părinți de acolo, totul terminându-se cu părăsirea zonei de către toți oamenii civilizați din zonă. Alți trei copilași de etnie rromă, dezbrăcați la bustul gol, ca în revistele alea cu Rahan, devastau, la propriu, locul de joacă amenajat de acei belgieni (țineți minte că noi n-avem bani și își fac pomană de noi diverse firme care fac treaba autorităților), urlând și vorbind urât. Lângă ei, niște golani de vreo 17-18 ani dădeau cu picioarele în bețele care au fost, odinioară, suporți pentru plasă de cățărat – acum e ruptă - precum Van Damme pe vremuri, că sigur v-ați uitat la video.

Am discutat cu mămici și tătici din zonă. Povestesc că acum e bine, deobicei e mult mai rău. Poliția trece rar, iar când trece și vede personaje dubioase, se uită în altă parte sau traversează strada. Mai mult, tipul care închiriază carturi a sunat de nenumărate ori la Poliție să reclame că diferiți cetățeni i-au luat carturi și nu s-au mai întors cu ele, iar colegii dumneavoastră îi răspundeau că ce să facă ei, că s-au dus în „țigănie”, că s-au pierdut.

Lumea normală, civilizată, pleacă la vederea acestor maimuțe care deranjează zilnic cetățenii. Atmosfera este una de scârbă generală și de tristețe. Oamenii ăștia muncesc ziua, iar seara, după o zi groaznică de stres și alergătură, ies să își petreacă câteva ore cu copiii lor. Sunteți ultima speranță, domnilor, nu știu dacă realizați asta. Știu, acum o să găsiți o mie de contraargumente, care mai de care cu „nu” în față. Nu știu care sunt „Nu”-urile, ceea ce vă pot spune este că așa nu se mai poate, este inadmisibil. Nu vă deranjează atâta promiscuitate, atâta jeg uman? Lăsați naibii statisticile, trimiteți permanent oameni în parcuri, pe străzi, peste tot! Per-ma-nent.

De ce nu vă vede nimeni prin parcuri? În parcuri sunt copiii mici care ies la joacă, viitorul nostru, al tuturor. Vă încărcați cu dosare, aveți multe de rezolvat, nu vă ajută procurorul, șefii vă ceartă pentru că lucrați fapte minore – nu știu care e cauza, însă efectul generat este jalnic. Știți de ce au tupeu toate maimuțele astea despre care vă vorbesc? Pentru că ăștia sunt primii care simt că autoritatea statului e zero. De-aia se comportă așa!

Stau și mă întreb, stimați domni Manea și Vaida – dacă erau granițele închise și miile de infractori plecați la „produs” ar fi rămas aici mai aveam țară? Dacă acum sunteți depășiți, cum ați fi fost și cu miile alea de infractori pe cap? Găsiți soluții, aveți curaj și propuneți pe linie superioară soluții, haideți să devenim civilizați odată! Nu vă mai fie frică de funcție, că aveți copii și dumneavoastră și poate nepoți și prieteni care vor să mai trăiască aici. Faceți ceva! Mulțumesc!

Sebastian Ignat

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time